Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Patthelyzetben az egyetemek: nem tudják, hányan tudnak fizetni a képzésért

A Debreceni Egyetem campusa. Ötödével kevesebb állami ösztöndíjas hallgatót vehetnek fel, mint tavaly
A Debreceni Egyetem campusa. Ötödével kevesebb állami ösztöndíjas hallgatót vehetnek fel, mint tavaly
Forrás: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Várhatóan ötödével csökken az állami ösztöndíjas hallgatók száma a Debreceni Egyetemen, emiatt elbocsátások lehetnek – írja a hajdupress.hu.

hirdetés

„Egyelőre még nem ismerjük a tandíjakat, attól függ majd, hogy egyáltalán lesz-e fizetőképes kereslet” – mondta Fábián István, az egyetem rektora.

2012-re közel 50 ezer főben határozzák meg az államilag valamilyen formában támogatott képzésekre felvehető hallgatók számát, ebből 33927 főt támogatnak 100 százalékban, 15550 főt pedig 50 százalékban. Mesterképzésen 19 600 fő tanulmányait fizeti teljes egészében az állam. Az állami ösztöndíjas létszámról itt olvashattok.

(x)

Hogyan lehetsz főiskolás, ha nincs 280 pontod?

A BKF lehetőséget kínál számodra, hogy ősztől Te is diplomát adó képzésben tanulhass. Akkor is, ha nincs 280 pontod. Tudj meg többet!  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

OKJ-s képzés hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X