Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Minden eddiginél több az elsőéves a Miskolci Egyetemen

A Miskolci Egyetemre (ME) jelentkezettek több mint 40 százalékát vették fel; az új tanévben a tavalyinál 107-tel több, 3432 elsőéves kezdheti majd meg tanulmányait, és a pótfelvételin még legalább félezren kerülhetnek be az intézménybe - mondta Patkó Gyula, az ME rektora sajtótájékoztatón, pénteken.

A 2011-es felvételi ponthatárok teljes listáját itt nézheted meg, felvételi pontszámodat pedig itt ellenőrizheted le.
A Miskolci Egyetem erősíti pozícióját: idén több mint nyolcezren jelentkeztek a különböző karokra, és csaknem három és félezret vettek fel. Jelentősen, mintegy 15 százalékkal - a tavalyi 1124-ről 1285-re - nőtt a költségtérítéses képzésre felvettek száma is, ami határozottan jelzi, hogy egyre többen biztosak az itt szerzett diploma értékében, és áldoznak is érte - közölte a rektor.

Az intézményt 4424-en jelölték meg első helyen. Négy karon - a Comenius főiskolai karon, az egészségügyi karon, a gépészmérnöki és informatikai, valamint a műszaki anyagtudományi karon - nőtt a jelentkezések száma, máshol pedig nagyjából annyi volt, mint tavaly.

A Miskolci Egyetem főépülete. Nincs okuk panaszra
A Miskolci Egyetem főépülete. Nincs okuk panaszra

A legnépszerűbb szakok között a gépészmérnökit, a gazdálkodási és menedzsment szakot, az egészségügyi szervezőt, az anyagmérnökit, a műszaki földtudományit, a kulturális antropológiát, az óvodapedagógusit és az előadó-művészetit említette meg a rektor.

Mind mondta: az állam- és jogtudományi kar, a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet, az egészségügyi kar, továbbá a gépészmérnöki és informatikai kar a tavalyinál több hallgatót tudott felvenni. A mesterképzésekre felvettek száma is nőtt, a képzésben 579-en vesznek részt.

MTI

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X