Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Felvételi 2011: ennyien jutottak be az ingyenes egyetemi és főiskolai szakokra

A felsőoktatási intézményekbe jelentkezők kétharmadát felvették az idén, az egyetemre, főiskolára bekerült csaknem 98 ezer diák 75 százaléka államilag támogatott, míg 25 százaléka költségtérítéses képzésben tanulhat majd - közölték a jelentkezéseket értékelő pénteki, budapesti sajtótájékoztatón.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár elmondta: mintegy 53 ezren kerültek be államilag támogatott képzésekre, és majdnem ugyanennyien tanulhatnak majd költségtérítéses formában. Kiemelte, hogy műszaki és természettudományos képzésre nagyjából ugyanannyi hallgatót vettek fel, mint az előző évben.

A 2011-es felvételi ponthatárokat itt nézheted meg

A felvételi pontszámító kalkulátorral itt ellenőrizheted a pontszámodat


Princzinger Péter, az Oktatási Hivatal elnöke hozzátette: az átlagos felvételiző átlagteljesítménye 352 pontról 354 pontra nőtt az idei évben. A legnépszerűbb intézmény a felvettek számát tekintve a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem.

Akik most nem kerültek be egyetlen, általuk megjelölt helyre sem, illetve nem vettek részt az eljárásban, azok a pótfelvételin próbálkozhatnak; erre a jelentkezési határidő augusztus 9.

MTI

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X