Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Nyolckor kezdődik a matekérettségi: több mint 92 ezren vizsgáznak

A matematika írásbelikkel folytatódnak ma reggel 8 órakor a tavaszi érettségi vizsgák. Középszinten 89 ezren, emelt szinten 2900-an vizsgáznak.

A középszintű matekérettségi első felének nem hivatalos megoldását itt nézhetitek meg, a második rész megoldásait pedig itt találjátok.
Az eduline-on minden fontos infót megtalálsz a matekérettségiről: kövesd percről percre az eseményeket, a vizsga után pedig nézd meg a középszintű feladatsort és a nem hivatalos megoldásokat!


Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint matematikából középszinten 1.265 helyszínen 89.678 diák, emelt szinten 55 helyszínen 2.961 tanuló tesz érettségi vizsgát. Középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol és német nyelven is tesznek érettségi vizsgát.

A matematika középszintű írásbelije 180 percig tart. A vizsgázó először az I. feladatlapot (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) oldja meg. A feladatlapokon belül a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatja meg az egyes feladatok között és azok megoldásának sorrendjét is meghatározhatja.

Milyen feladatok lesznek az idei középszintű matekérettségin? A szaktanárok véleményéről és a legfontosabb tudnivalókról itt olvashatsz.

A hétfői magyarérettségi: kedden a matekkal folytatódnak az írásbelik
A hétfői magyarérettségi: kedden a matekkal folytatódnak az írásbelik
Forrás: Gáspár Gábor

Az I. feladatlap 10-12 feladatot tartalmaz, ezek az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét hivatottak ellenőrizni. A II. feladatlap két részre oszlik. Egyik része három feladatot tartalmaz, a feladatok egy vagy több kérdésből állnak. A másik rész három, egyenként 17 pontos feladatból áll, ezekből a vizsgázó választása szerint kettőt kell megoldani, és csak ez a kettő értékelhető.

A matematika emelt szintű írásbelije 240 percig tart és két részből áll, a vizsgázó a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatja meg az I. és a II. rész, illetve az egyes feladatok között, és megoldásuk sorrendjét is meghatározhatja. Az I. részfeladatsor négy, a II. részfeladatsor öt, egyenként 16 pontos feladatból áll. A vizsgázónak az öt feladatból négyet kell kiválasztania, megoldania, és csak ez a négy értékelhető.


Vizsgázónként megengedett segédeszköz (közép- és emelt szinten is) a függvénytáblázat (egyidejűleg akár többféle is), a szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, a körző, a vonalzó és a szögmérő, melyekről a vizsgázó gondoskodik. Ezeket az eszközöket a diákok a vizsga során egymás között nem cserélhetik. Az éretteségin használható legális puskák pontos listáját itt találod.

MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X