Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Itt van az idei történelem feladatsor

15

11 órakor befejeződött a történelem írásbeli érettségi, a középszintű feladatsort most itt megnézheted. Az általunk javasolt, vagyis nem hivatalos megoldásokat 1-től rakhatjuk ki, addig csak annyit tehetünk hozzá, hogy a megkérdezett töritanárok szerint korrekt, jól összeállított feladatsor volt az idei, ami nagyjából hozta a tavalyi után elvárható nehézségi szintet is.

A szaktanár által javasolt megoldásokat itt nézhetitek meg.

A történelem középszintű írásbeli érettségi megoldására 180 percük volt a diákoknak, a vizsga két feladatsorból állt: az egyszerű, rövid választ igénylő, valamint a szöveges (kifejtendő) feladatok megoldásából. Ami az utóbbi részt illeti, itt minden évben három esszét várnak a vizsgázóktól, egy hosszabbat és két rövidebbet. Középszinten a hosszú esszé tárgya mindig magyar történelem, a rövid esszék közül pedig egy magyar és egy egyetemes történelmi témát kell kiálasztaniuk a diákoknak. 2011-ben érettségizel? Az eduline-on idén is megtalálhatod a középszintű feladatsorokat és a szaktanárok által javasolt megoldásokat - rögtön az írásbeli után!


hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (15) , melyek közül a legfrissebbek:

xy

Mintha a mai diákok tehetnének róla hogy könnyűek az érettségik.. úgy írnak itt néhányan. Nekem a matek nehéz volt, örülök, ha meglesz a 4-es.fannyca, az emelt már fenn van, nekem nem tűnt annyira nehéznek, mi órákon sokkal nehezebbeket írtunk. Bár vannak nekem is tévedéseim, de az esszék kimondottan tetszettek:) Monjuk én a szóbelitől nagyon félek. Szerintem az durva lesz...

mrteddy

én 10 éve érettségiztem 4-esre, de ezt most kapásból 92%-os lett! wtf?
nevetségesen könnyűnek tartom, nekünk nehezebb volt és nem volt ilyen rávezetős teszt jellegű segítség sem, hanem csak a kérdés, azt fejtsd ki, ha tudod.

anetka11

szerintem nagyon künnyű volt legalábis én tudtam remélem meg lesz a 4-es!!

xy

Én is azt várom, de sz.tem nem lesznek fenn:(. Lenne egy kérdésem :)-hoz. Te mit írtál, ahhoz a kérdéshez, hogy melyik országon keresztül leveleztek 14. Lajosék??

Zoe

szerintem az ideit eredményesebben tudtam volna megírni:) Főleg az esszék voltak könnyűek nekem.

xy

Ennél az emelt sokkal könnyebb volt sz.tem, bár a szóbeli biztos gázos lesz. De túúl vagyunk a nehezén;)

valaki

Hát sztem egész egyszerű volt csak a forrásokra kellet odafigyelni.

kinga

kicsit nehezebb volt a tavalyinál szerintem, de lehet az volt a túl könnyű:D azért kellett az ideivel szenvedni no.

Tomi

#5 Ja tele hibával :)

wswr

nincs ott a megoldás........... hol lehet megnézni????????

eduline

Itt vannak a megoldások
http://www.eduline.hu/kezdolap.aspx

Barby

a megoldást hol lehet megnézni:?

LB

az 5/b re mi volt a válasz?

butterfly

na ez egy jó töri feladatsor volt!a matekkal ellentétben

Stuci^^

megoldhato volt gyerekek... pedig 6 év alatt nemvittük ezt se túlzásba... lol:)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X