Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Itt van az idei történelem feladatsor

15

11 órakor befejeződött a történelem írásbeli érettségi, a középszintű feladatsort most itt megnézheted. Az általunk javasolt, vagyis nem hivatalos megoldásokat 1-től rakhatjuk ki, addig csak annyit tehetünk hozzá, hogy a megkérdezett töritanárok szerint korrekt, jól összeállított feladatsor volt az idei, ami nagyjából hozta a tavalyi után elvárható nehézségi szintet is.

A szaktanár által javasolt megoldásokat itt nézhetitek meg.

A történelem középszintű írásbeli érettségi megoldására 180 percük volt a diákoknak, a vizsga két feladatsorból állt: az egyszerű, rövid választ igénylő, valamint a szöveges (kifejtendő) feladatok megoldásából. Ami az utóbbi részt illeti, itt minden évben három esszét várnak a vizsgázóktól, egy hosszabbat és két rövidebbet. Középszinten a hosszú esszé tárgya mindig magyar történelem, a rövid esszék közül pedig egy magyar és egy egyetemes történelmi témát kell kiálasztaniuk a diákoknak. 2011-ben érettségizel? Az eduline-on idén is megtalálhatod a középszintű feladatsorokat és a szaktanárok által javasolt megoldásokat - rögtön az írásbeli után!


hirdetés
hirdetés