Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Itt vannak a matekérettségi megoldásai

333

Az általunk megkérdezett tanárok szerint a matekérettségi első része könnyebb, a második viszont egyértelműen nehezebb volt a tavalyinál. Itt a diákoknak nehézséget jelenthetett, hogy egyes feladatokban több témakört is vegyítettek a készítők, így bonyolultabbra sikerültek a példák. Az első és második rész feladatait és a matekerettsegi.hu tanárai által javasolt, nem hivatalos megoldásokat itt láthatjátok.

A feladatlapot és a hivatalos javítókulcsot innen töltheted le. 2011-ben érettségizel? Az eduline-on idén is megtalálhatod a középszintű feladatsorokat és a szaktanárok által javasolt megoldásokat - rögtön az írásbeli után!

hirdetés
hirdetés

 

  

 

 

 

 

 

 

  

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (333) , melyek közül a legfrissebbek:

M

Sziasztok!
Végigolvastam ezt a kis "kardoskodást", és az eszem megállt! Én 2004-ben érettségiztem, még a régi típusú érettségi utolsó körében. Ahhoz képest ebben a feladatsorban szépen megszórták a feladatokat. Az első 6 feladatot álmomból felkeltve is meg tudnám csinálni...tegyük hozzá, hogy 6 éve egy árva matekfeladatot sem láttam...viszont van 1-2 olyan feladat is, amit mi még matek szakosként

Réka

Az egyetlen megoldás tényleg a felvételi (újra)bevezetése lenne... mert érettségi az mindenkinek kell, de ha nem ettől függne, hogy felvesznek-e a választott egyetemedre, vagy nem (és például abszolúte alkalmatlan emberek is bejuthatnak komoly iskolákba...pszichopata orvos, embergyűlölő tanár), nem lenne ebből probléma. Egy jól sikerült érettségi miatt még ne érezze úgy Kis Pista, hogy ő alkalmas.

945

Sziasztok!Szerintem viszont nem ezen kellene marakodnotok!Minden embernek van erőssége és gyengéje nem lehet mindenki genius.Ezen egy picit gondolkozzatok el!!!

Erika :)

#435-ös hoppá nevű hozzászóló..Teljesen egyetértek veled..:D

Szandi

Ja meg neten könnyű arcoskodni!!!Megnézném hogy élőbe mit produkáltok!!!
Mert szerintem akinek ilyen nagy pofája van annak az esze sem túl sok és itt éli ki magát hogy ő milyen okos és közben meg sehol semmi!!!

Szabó István

hogy komolyabb gondot okozott. Érdemes megfontolni a FSZ felsőfokú szakképzéseket is, nem kell lebecsülni. Jobb egy középvezetői állás, mint egy diplomás munkanélküliség. Persze a legszebb, ha valaki elhivatott:D

Ha valaki nem ért egyet, írjon e-mailt, hogy megvitathassuk.

Szabó István

Sziasztok!

Először is gratulálok mindenkinek, aki végigülte és próbálta megoldani a feladatokat, remélem sok emberkének sikerült. Örülök, hogy azért kicsit komolyabbak lettek a feladatok annál is inkább, mivel így sokan nem vesztenek el egy évet az életükből, mivel egyetemen az első év végén a legnagyobb a szórás, aki pedig komolyan gondolja a szakját, annak ez a kis ujjgyakorlat nem hiszem

Szandi

Na ide figyeljen a sok matekzseni!!
1,Lehet hogy matekból tényleg jók vagytok idióták,de a helyes írást lehetne gyakorolnotok!A magyar érettségitek hányas lett ha szabad kérdeznem!?
2,10 éve nem volt ennyi cigány az iskolákban de ha voltak nem olyanok mint ma.Ma nem lehet egy órát sem megtartani tőlük rendesen.
3,Ti nagyképű köcsögök vagytok és szarok a véleményetekre meg rátok!!!

Babyka

Mit rinyáltok és mi lett volha az első évben Érettségiztetek volna mikor behozták az újfajta érettségit!!?? Kétszer kellett matek érettségit írni ahhoz h figyelembe vegyenek!!!Kétszer izgultuk végig mégse rinyáltunk!!

Réka

Hozzátenném még, hogy jövőre jobb lesz, mert többet készülnek majd az emberkék, és mivel idén nagyon sok embert nem vesznek majd föl, talán lejjebb mennek a ponthatárok...Szörnyű...dupla kicseszés, lehetetlen pontszámokat célzunk meg az eddigiekhez képest nehezebb érettségivel...mindezt azért mert az eddigi könnyű érettségik miatt minden hülye egyetemre mehet, és ezért magasabbak a pontszámok.

Réka

Igen, és szép dolog ez a színvonalemelés, de akkor a ponthatárokat is úgy változtassák..és rúgják ki az utóbbi években érettségizettek ennyi erővel, mert ők kisebb energiabefektetéssel is jobb jegyeket szereztek. Akinek meg az a célja, hogy kettest írjon, az szégyellje el magát... nekem a magyar nem számít, mégis tanultam és gyakoroltam rá.

Réka

Már ne haragudjatok, de ez egyátalán nem könnyű. Nekem 90% fölött kell itt teljesítenem, és nagy mázli lesz ha sikerül. Persze, a megoldásokat nézve már nekem is könnyűnek és egyértelműnek tűnik, de ha ti ültetek volna ott megoldások nélkül, úgy hogy egy zabszem sem fér már be oda, és nektek számított volna, nem találtátok volna olyan egyszerűnek...megoldókulcs nélkül megnézném ki hogyan teljesít

RedVex

Más ..szával könnyű verni a csalánt - szokták mondani...Majd akkor mondd, h könnyű volt ha te írod meg és nem kettesre. Nem hiszem, hogy az emberek többsége -mint a fent kommentelők- csak úgy akarják megírni, h csak görbüljön. Sok embernek nem az a célja, hogy átmenjen, hanem, h jó eredményt szerezzen belőle.Úgy már nem volt könnyű ha 85+-osra szeretnéd. Aki tavaly írta meg adjon hálát az égnek.

Bence

Hello!
Nem azért, de sztem is nehéz feladatsor volt, bár nekem 4es lesz, sőt ha a 17. feladatom hibátlan lett akkor pont 5ös. Ennek ellenére ideges vagyok, mert nekem ez számított volna bele a felvételibe, és az előző 6 év érettségi feladatsorát megoldottam 85-90%-ra. Megjegyzem utoljára 9. év elején írtam házifeladatot, ami már 5 éve volt hiszen én 0.-os voltam. Szóval egy kettesre bárki megírja!

joc91

Hát ja mondjuk az elég poén hogy én kb. itt a középsuliban nem tanultam semmi matekot házit se írtam mert nem kérték számon pedig a győri Jedlik Á. suliba járok ami országos szinten az "elsők között van és mégse rossz eredményekkel jutottam el idáig" de mindegy.. a lényeg hogy még így is meglesz a 20% szóval tényleg nem nagy eresztés az érettségi.

Erika :)

Nem azért, de mindenki itt siránkozik, hogy ilyen meg olyan nehéz... Nem azért a 10 fillérért, de mit vártok, hogy mit fognak beletenni? Azt, hogy 1+1..Sokan még azt is elrontanák..Valamilyen szintet tartani kell..Mivel akartok bekerülni egyetemre meg főiskolára? Hmm? Ja..És a binomilális eltérést tanítják középiskolában.Mi is tanultuk, pedig humán gimibe jártam. És én is most érettségiztem...

egyetemista

Igazán nem bántani akarom az érettségizőket, de ilyen színvonalú érettségi után nem tudom mit gondoltok mi lesz a felsőoktatásban? Aki ezt nehéznek találta matek szakra nem menjen!

Angolos

Nem tudom mit kell háborogni, ez a két szintű érettségi egy vicc, 20%-tól kettes és aki ezt a szintet se üti meg, az elbujdoshat szégyenében szerintem.... az is kérdéses hogy hogy tudott egyáltalán eljutni az érettségiig, mivel tudomásom szerint a sima dolgozatokra 40-50% tól adják meg a kettest.....

multi

Szerintem nem kéne olyan nagyképűnek lenni,még akkor sem,ha vki matek zseni...nekem nehéz volt a matek,örülök,ha meglesz a 2es.És akkor?Nem fogom magam szidni,hiszen sokaknak nehéz volt,de attól még néhány okoskának nem kéne legyalázni azokat,akik nem teljesítettek túl jól.Én mindig utáltam a matekot,és ezért nem is tudtam megérteni soha,és ez már nem is fog változni!ennyi....

xy

Hát ez azért van, mert Te okos vagy;) én meg nem. Nem mindenki olyan matekzseni, mint amilyen Te vagy. örülj neki. És élvezd ki. Biztos boldog leszel:) És hidd el énis az vagyok, még ha 4-es is a matekérettségim;)

Egy tizedikes

Sziasztok.. tizedikes fejjel nézve sem túl nehéz.. szerintem egy hármast tuti összelehet hozni , de ez csak az én véleményem... biztos lesz olyan akinek ez nem lesz túl jó...

xy

--vagy matekszakra vagy nem nagyon okos, az nem hiszem, hogy túl szép reményekkel jött ki. Csak egy átlaggimist kell nézni. De igazuk van akik összeállították ezeket, valahogy ki ki kell szűrni az embereket. Nem kell ennyi diplomás.

xy

jó tényleg túloztam a 10 órával..mert nem 3tól 10ig..de napi 2-3 órát kell.és szerintem fárasztó. mindegy. nekem nehéz volt ez a matek. majd kiderül milyen lett. csak akkor sem szeretem, ha szidnak bennünket, mintha olyan könnyű lenne. biztos nehéz lesz, mindig egyre nehezebb, de attól is függ, hogy kinek milyen képességei vannak, és mit kap az iskolába. Egyébként meg, aki nem jár különtanárhoz,--

Leex

Én is most érettségiztem és nem igen éreztem hogy 10ig, vagy azt hogy egyáltalán tanulni kéne... De ez a matek középszint egy kib***ott vicc! :D

fél szemü toni

mi ez a szar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tiszta amatörök,a vak lovam is megoldja,úgy hogy sánta!!!!!!!!!!!!!
mi van veletek?:)

Greenranger

Hát én most egyetemre járok, de emlékszem a gimnazista éveimre. Lehet, hogy 3-ig benn voltam (nem minden nap), de az, hogy este 10-ig tanulni kell az vicc. Ez mese. Aki este 10-ig tanul, hogy fel tudjon készülni a következő napra, annak komoly problémái vannak és jobb ha elgondolkodik a jövőjéről.
Ez az érettségi nem nehéz, könnyen meg lehet írni a 90%-ot is.

Szidi

Az első feladatsort tényleg nem volt nehéz megcsinálni.A 2. viszont nagyon nehéz volt. Ha ilyen sok hihetetlenül okos ember van,ott az ő kezükben is a lehetőség hogy újra megcsinálják az érettségi,de nem gép előtt nyugisan.Élesben a padok mögött idegesen,hiszen akárhogy is nézem nekünk ezen a pár órán múlik a jövőnk.Kíváncsi lennék a te eredményetekre.

xy

Nem értem, miért kell folyton szidni a mai diákokat. Persze, biztos nehezebb volt, akkor érettségizni mint most, csak az a különbség, hogy mi minden nap minimum 3-ig suliba vagyunk napi 7-8 órákkal, két nyelvet kell tanulnunk, és ha hazamegyünk nem mehetünk ki focizni vagy nem sütögethetünk kedvünkre. Mert a mai lányok nem tudnak főzni..mert este 10-ig tanulni kell. de igen bennünk van a hiba...

pont

szerintem a 2010. májusi matematika érettségi második része nehezebb volt mint az eddigiek! Főleg ahhoz az oktatáshoz képest amit a diákok az iskolákban kapnak! Tapasztalataim szerint a tanárok se adják le rendesen és érthetően az anyagot, ezért is jelent nagy nehézséget a diákok számára a matek érettségi.

érett

Több, mint 20 éve átesve az érettségin, még mindig bő óra a feladatsor megoldása. Ilyen szintű feladatsort évközi dolgozatban is szégyeltek oktatóink adni. Hozzáteszem nem faktos keretek között.

hambig

Én 1 éve érettségiztem, valahogyan az komolyabbnak tűnt.
Ezt játszva meg lehet oldani, pedig nem nagyon matekoztam azóta.

adam mickiewich

na hat ezert kar volt negy evet elvesztegetni a gimnaziumban, ezzel a szintel konnyenlehetnek az elsok vilagszinten is, de hatulrol szamitva

BREEN

Úr Isten! Ez mi ? Ez érettségi ? LOL, igen, meg van a színvonal.Köszönjétek az "hihetetlen magasan kvalifikált" és tudat és értelem romboló un. oktatási minisztereknek. Nagyon nehéz dolgotok lesz az egyetemen.

Botta Melinda

Helyesbítek, egy potyafeladat volt, a gráfos. De több szokott lenni! Nem kellene annyi potyafeladat, érdemi rövid feladatnak viszont sok a 12.
A háromszög területét sokkal egyszerűbb - és elegánsabb - a téglalapból hiányzó 3 derékszögű háromszög alapján kiszámítani.

Zuga

Ez a mai érettségi eléggé nehéz volt számomra de a 45-50% százalékban reménykedek!!
Azt meg kell hagyni, hogy a magyar oktatási rendszer egyenlő a nullával!!!
Az a szerencse, hogy egy ilyen pösze van Oktatási minisztériumba!! (A Hiller)!!:D:D:D
Na jó éjt!!
Holnap töri:D

emberke

Hát én tavaly érettségiztem, és már egy éve nincs matekom és kiestem a gyakból, ezért én úgy veszem észre h nehezebb lett:S de azé sok sikert nektek a törihez:)))

és más az, amikor élesben írod. Én hiába tanultam rá a párommal.. Örülök ha a kettes meglesz! Én nem tervezem a főiskolát, nem is akarok menni igazából. Asszem ennyi... Az oktatás rendszerrel van kivetni való... Nah jó éjszakát.

Kitti92

Nem hiszem el! Minden évben egyre nehezebb! Mi lesz velünk jövőre. :S

movarkossuth

Szerintem ez kibaszott könnyű volt kb 1 pontot veszítettem:P

fradimail

Gratulálni tudok.Kiváncsi lennék a kedves összeállítóra:Neki hogy sikerülne napi 12-14 óra munka után,még tanulni is.Szánalmas.(sajnos)

P80

Biztos kocka vagy öreg :D

Ádám

Srácok, nem akarlak elkeseríteni titeket, de ez az érettségi könnyű volt. Én egy gyenge matekcsoportban tanultam, alapból töri szakos voltam a gimiben, se fakt, se semmi. Önszorgalomból gyakoroltam, és ahhoz képest, hogy érettségire készültem nem is sokat. Heti pár napon egy-egy órát az utolsó két hónapban. Írtam délután, hogy hibátlan lett, amit nem azért írtam, hogy felvágjak a tudásommal, mert tudom, hogy nincs nagy matektudásom (Viszont részpontokból biztos le lesz vonva egy-kettő, de a megoldások jók lettek). A próba érettségit egy hete sokkal rosszabbra írtam, az nehezebb volt. Nem tudom figyelitek-e, hogy mindenki szidja az érettségit, hogy milyen könnyű és az a baj, hogy igazat kell nekik adnom.

napstar

Eléggé nehéz volt!!!!!
Szerintem jövőre újból kell írnom az tuti!!!!

Bius

http://www.youtube.com/watch?v=V0wpdn5WqAU
én tuti bukok :D áááh. :D

Yner

Egyetértek azzal amit armany mondott. Szerintem is emiatt szívtuk meg ennyire... :S

józseg

jó lett volna, ha szól egy szót is a binomiális eloszlásról a tanárom..

Danone

Nem tűnik nehéznek. remélem azért jövőre se lesz eget rengetően nagy szívás...
(15. feladat megoldása amúgy hibás:
a) a (-1;6) pont nincs benne
b) a helyes intervallum ]-1;3] )

bee

Én tavaly érettségiztem, simán négyesre..De nekünk se volt könnyű..és utálom, hogy most mindenki azzal jön , bezzeg tavaly milyen könnyű volt..Persze, könnyű ezzel védekezni....

OLi

Én 3 éve érettségiztem, most semmi felkészülés nélkül kíváncsiságból megcsináltam és 95% lett.

Gabcsy

nagyon nehéz volt de összeszámoltam a 2es simán megvan :) Sok sikert az utánunk következőknek,nekik tuti könnyebb lesz am volt benne valami hiba is ha jólemlékszem....

MEDIIIC

Nem, mivel nem pontos a számítás. Nem annak az 1,1 % az előzőre vonatkozik, és nem arra mit utána kaptál, így ez visszafele nem működik, mivel a 2000-es évinek nem annyi az 1,1%-a mint az 1999. Legfeljebb részpontszámot kapsz.

Att

Bár, oda volt írva, hogy kerekíteni kell százezerre. Én kerekítettem

Att

danger, már kezdtem meglepődni, de közben azért leesett, h talán mégsem nekem mondod :D
armany, hát, hogy mi lesz holnap törin nemtom, de mondjuk ha engem kérdezel tegnap könnyű volt a magyar ... A szövegalkotás része király volt, én novellaelemzést választottam, írtam 5 oldalt

Tommy

17/b részt én százalékszámítással számoltam ki mégpedig úh. 41 900 000* 0.934= 39 134 600 lett a végeredményem... Nem nagy az eltérés, szerintetek ez elfogadhatóó? a gondolatmenetem itt az volt h kivontam mindig az 1.1 % ot az előzőéviből.. és így kaptam a '97-es évre ezt a számot.. Akkor eelfogadják sztetek v nem??

Coli

olvassák azok közül, akik látogatják az iskolanapot, és hányan nem, meg persze, hogy hányan mentek iskolanapra és hányan nem. Szerintetek mennyi részpontra számíthatok? Köszönöm a segítségeteket előre is! Sok sikert kívánok minden érettségizőnek a továbbiakra!

Coli

armany118

Hy! Az én tudásom alapján sokkal nehezebb volt mint az elmúlt évek érettségiei ...!Szerintem nem gyengén rábasztunk h pont most jutottunk el idáig és nem tavaly például! Irodalom nehéz volt a matek se volt egyszerű akkor mi lesz holnap?!
Gondolom azért csinálják mert már túl sokan akarnak főiskolára menni és igy elintézik h tényleg csak azok jelentkezzenek akik tudnak is..! nagy faszt nekik!

danger

bekaphatod sállálláláá :D

Att

Ja, és mindenkinek egy nagy kalappal holnap a törihez ;)

Márk

A 17.est nagyon benéztem :D:D,ezzel is okosabb vagyok.......ienhez nem szabad nyulni ...:)

MEDIIIC

Ok az rendben h. az első felsorolásból kihagytam, de az utána odaírt megoldásnál az intervallumban szerepel. Így elméletileg jár a pont.

Herbert

a halmozás jó nekem ugyanazok jöttek ki
a 9-esnél meg ha kihagytad a 0-t akkor sztem -1 pont
nekem ugyanannál a feladatnál annyi a bajom, hogy én úgy adtam meg hogy -360°;-180°;0°;180°;360°
és mivel a valós számok halmazán kellett, radiánba kellett volna megadnom, szóval ez az egy hiba a de a többi jó
a 17/b-nél Tommy ha te azt írtad hogy 39 134 600 az egy hiba, mert százezerre kellett kerekíteni

adamesz

Szilárd!

Ne a tanárokra fogd! Ha követelnek, akkor egyből diáklázadás lenne meg hasonlók:) Az oktatási rendszert kell átszabnia a Fidesznek:) (ezt is)

catty

Biztos h jó a halmazosfeladat... Bocsi, akit lelomboztam:( És am vki kérdezte az uccsó két feladat 17-17 pontot ér...

dombovar

a 16/c feladat pontszámát megmondaná vki? Az nincs ott köszi:)

MEDIIIC

Tommy

Nem hiszem, de többet tudnék segíteni ha leírnád a teljes gondolatmenetedet. pl. hogy jött ki az a százalék stb...

Valaki

Kutyagumi! már ne is haragudj de nem mindenki olyan észlény mint te voltál, emelten meg ne csodálkoz hogy nehezebbek voltak mivel az alapból nehéz, láthatod hogy sokan vagyunk akik már csak a kettesnek is örülnek, nem mindenki ért annyira a matekhoz, kíváncsi lennék más tantárgyból is így vág e az eszed mert kötve hiszem :) ennyi erővel én is basztathatnálak hogy milyen sík lehetsz pl bioszból xD

Gréta

Viki: 0-9 megbuktál
10-19 szóbeli
20-39 2es
40-59 3as
60-79 4es
80-100 5ös..

A 16os feladat jól van!

Viki

szerintem a második része nagyon nehezek voltak, a suli újságosnál 3 féleképpen próbáltam kiszámolni hogy jó legyen az eredmény, álmomban sem gondoltam volna hogy így kell megcsinálni :S körülbelül 40 pontot érhettem el, az hanyas?

Tommy

a halmazosnál nekem se ezek lettek.. de még1x akkor vki pls.. : a 17/b részt én százalékszámítással számoltam ki mégpedig úh. 41 900 000* 0.934= 39 134 600 lett a végeredményem... Nem nagy az eltérés, szerintetek ez elfogadhatóó?

MEDIIIC

A 16-os jól van megcsinálva, nekem is ezek a számok jöttek ki, kivéve a d-t mert azt időhiányában kihagytam :) , így ez a feladat került a négyzetbe.

Nicol

Én is remélem, de nincs akkora szerencsém

Dubrovnyiki láncfűrészes

Szerintem a 16. feladat rosszul van megcsinálva.
vagyis nagyon remélem :D mert nekem tök más számok jöttek ki a halmazokba... valaki utána számolt??

Gréta

A 17es 18as feladat hány pontot ért?

Betyárninja

Pfff ahogy elnézem a megoldásokat az enyémből pót lesz... :(((

Egan

11. es vagyok és szerintem is igaza van Lacinak! 3 mal kellett volna osztani elsőnek!

Egan

Hajár érettségizők! Még van egy pár vizsga:(

Tommy

Lenne egy kérdésem : a 17/b részt én százalékszámítással számoltam ki mégpedig úh. 41 900 000* 0.934= 39 134 600 lett a végeredményem... Nem nagy az eltérés, szerintetek ez elfogadhatóó?

Tina

hány pontot ér a 17es feladat a és b része ?nem tudja vki? ezen múlik a jegyem!lécci

Laci

Az első feladatban a prímtényezős felbontásnál (ha szabályosan követjük a megoldás menetét, akkor) az 1005-t 3-mal lehet osztani, és a kapott számot pedig 5-tel. Az eredményen nem változtat, de a prímtényezős felbontásban mindig a lehető legkisebb prímszámmal osztunk.

smile

sztyui!! 45 pont az már 3-as nem?:D

No mindenkinek egy kalappal a hátralevőkhöz! Egyszer ezen is túllesztek. örüljetek annak, hogy nem kell melózni járni... :( Visszasírjátok még ezt az időt:D:D:D

Dávid

ha jól számoltam 80% körül leszek, a 14-18 feladatok nehezek voltak :S

Nagy Csaba

A zh eredménye is nagyban függ attól hogy ki a gyakvezető mert ég és föld közöttük a különbség. Én továbbra is azt mondom kevés idő.

sztyui

szivesen baba és neked is meg mindenkinek akivel érettségizek egy jónagy kalappal.

10 éve érettségizett

Viszont az is igaz, ha egy jó főiskolára, egyetemre mész, akkor a legelső ZHd nehezebb lesz! És sorra húznak meg a matekból. Mert nincs meg az alap. Akinek meg nem fog kelleni a matek mert történész lesz, az is egy kettest csak összehozott ebből:)

catty

A megoldásokkal együtt persze, hogy könnyűnek látszik. És tudom, hogy egyetemen nehezebb feladatok vannak, amihez képest ezek nagyon gyengék, de aki nem jó matekból az gondolom próbál olyan szakra menni ahol erre nem lesz szüksége. Ez a fórum pedig azért van ha jól sejtem h meg tudjuk vitatni kinek h sikerült és nem azért, h azt hallgassuk mennyire hülyék vagyunk...

10 éve érettségizett

Sziasztok!
Szerintem sem volt nehéz, de könnyű sem az idei érettségi.
És nem a képességekre kell fogni, hanem a mostani oktatásra. Nekem olyan matektanárom volt gimiben, akinél soha senkinek nem lett 5ösnél rosszabb az érettségije matekból! Mindez 2000 előtt! (az őskorban :-))
Tehát nem feltétlenül a diák a hülye... csak egyre kevesebb a jó tanár. Viszont ez elég nagy szégyen...

catty

Ha lehet azok akik csak azért jönnek fel h szidják a most érettségizőket azok menjenek innen. Én elég jó vagyok matekból, bár kétségkívül messze vagyok egy emeltszinttől, de komolyan készültem erre az érettségire, rengeteg feladatot megoldottam. Viszont megnéznék akárkit aki itt b+szogat minket, h abban a helyzetben, izgulva hogyan tudta volna megoldani.

sztyui

én kb. 45 pontot számoltam, annyit szedtem össze annyi meg elég a 2-eshez, ezen is túlvagyok huuuhhhhhhh.

Nagy Csaba

Hála az Istennek csak 2 pontos:D már megtaláltam

BaBa

Hát én sztem még átnézem ma de holnap már tényleg ne nézd át csak belekavarodsz!Én nagyon félek...hülye vok töriből...sok sikert...:D

Niki

Nem született mindenki egyforma képességekkel. Én nem születtem matekzseninek, sík hülye vagyok hozzá és számomra nehéz volt a második része. Szerintem nem kell egyből fikázni azt akinek nem ment. Ez van

sztyui

baba 291-nél ott a holnapi vizsgaidő, pusy

Nagy Csaba

Laca úr! Látom önt nagyon bántja, hogy ilyen "könnyű" feladatokat kaptak a diákok. Nem tudom, hogy mi alapján becsüli le a mai fiatalságot ennyire, ha ön már járt egyetemre tudja jól hogy ott már sokkal keményebb dolgok vannak. Persze tényleg könnyűnek tűnik én is kevesebb hibával meg tudtam volna csinálni ha több idő van.

Amúgy a 4. feladat hány pontos basszus ezen múlhat az 5ös xD

Tommy

a nagypofájú öregek kussoljanak... mit magyaráztok h ígxy könnyű úgy könnyű ?? hasonlót se tartalmaz egy 20 éves classic matek könyv.... nah ez a szánalmas..

tirol

Egyébként a 18 feladat utolsó kérdése a régebbi (sárga színű) fügevénytáblában benne van a képlet:)

sztyui

holnap 2 részből áll a töri és 3 órás lesz

Csajsze

Sziasztok:)

Szerintetek ilyenkor érdemes átnézni? MERT VAN AKI AZ MONDJA NE van aki azt mondja még ma nézzem át de holnap már ne:s Ki mire számít a Töriben?:)Előre is köszi:)

Laca

Szánalmas, gyenge...öregfejjel is pitiáner. És ezekből lesznek egyetemisták....ááá hagyjuk is

BaBa

Hahhóóó Hány órás a holnapi töri?

Elza

tudnátok olyan linket adni nekem ahol előző évek matek érettségieiről találok statisztákat ( hány 3, 4 lett stb...)

Lefan

óó a kettes ... ha csupán véletlenszrűen tippelgetsz vagy meghatározott séma szerint válaszolsz (2002 minnyá kiszámojja neked 3,16548 * 10 a -624 en secundum alatt pontosan mennyi a valószínűsége hogy biztosan:)
elérsz 10 %-ot
a szóbelin pedig mindíííííg nagyon kedvesek...és ha nem akarod akkor is kihúzzák belőled a kettest

Szusza

Számkártyás feladat ez az hogy mi a fenének rakták tele ilyen sok számolós szarral az egészet ez nem matematika ki nem állhatom ezt a felét...

Lefan

igen ez egyértelmű.. de ezzel még mindig csak saját beteges ostobaságadat bizonyítod...
de annak akit nem köt le és nem látja vagy érzi sajátjának a matematika "szépségét" ez érthetően nehéz lehetett.

BaBa

Hát Lefan úgy legyen szorítsatok!:D Kettessel is kiegyeznék...

Gabor

Szerintem emelt sem volt vészes. Figyelmetlenségből persze buktam pontokat. De az a számkártyás feladat...azon kikészültem...még középszintűbe se merném berakni annyira kevés...

Lefan

Ne csak Hidd ... Tudd is :D:D
(mondta morfeus)
én már megcsináltam töri és
télleg soha életemben nem tanultam törit, képtelen is lennék rá..
amolyan zenész vok.., és majdnem négyes lett

Ágnes

Én is végig kettes voltam... A másik hogy én esti tagozatos gimibe járta, ahol első évünk kimaradt... Semmit sem tanultunk... töriből...
Matekból jó voltam nagyon 9-10ben ( 1 év ), majd 11-12 (1-1 év) tanárcsere, és jegyromlás... Tényleg sírhatnékom van, hogy milyen nehéz volt....

Nah

Babseeca

az sem rossz,mi használtuk.vagyis csak használtuk volna,ha tudtuk volna :)

Rencsu

Én vagyok az osztályban a legjobb matekos legalábbis a jegyeim alapján... de örülni fogok ha meglesz a 2-es!!!
Én eddig akárhány érettségi feladatsort oldottam, meg órákon is amiket csináltunk egyik sem volt ilyen nehéz, mint ez! Nem értem! Nagyon igazságtalan ez az egész! tesztelni kellett volna előbb nem rég végzett diákokok... Csak az igazságosság kedvéért!!!

BaBa

Mi meg 4 éven keresztül egyszer se használtuk az atlaszt:O Na most akkor nagy segítség lesz:S

szaszus

Egyetértek az előttem szólókkal...12 éven át 4-es 5-ös voltam matekból...de ennek a két szép jegynek búcsút mondhatok...Szerintem egy nagyon nehéz feladatsort állítottak össze. Persze a tavalyi az könnyű volt...
Most már csak a holnaptól és a csütörtöktől félek(ezek után gondolom az sem lesz egy leányálom). Úgy meg nekem főleg nem, hogy 38°-os lázam van...:S

BaBa

Köszi Lefan remélem igazad van:D

Szusza

Valaki emeltet nem tud valamerre csak megnézném hogy sikerült.... Amúgy szerintetek milyen volt az emelt?

Nagy Csaba

Sziasztok a 4. feladat hány pontos egyszerűen nem látom...

Babseeca

Pedig mindenki azt mondja h a töri könnyű,meg hogy ott az atlasz abból sokat lehet kiírni.Az a "legális puska"
sz*rt se ér nekem a térkép,a múltkori órán első megjegyzésem az atlaszra az volt hogy "de szép színes" :) Nem az hogy hol van Levante és Hanza :) Ennyihh hülye vok és kész!!!

MEDIIIC

Ne izguljatok a töri miatt, használjatok atlaszt és józan paraszti észt, akkor meg lesz a 4-es.
Már hiába tanulsz, csak összezavarodsz. Tanulni nem most kell, hanem az elmúlt 4 évben kellet volna :D

Lefan

Ne féljetek a töritől srácok...
van benne szövegértés
vagyis ha ezt most elolvastad és értelmezni is képes voltál, sőt ha a böngésződet önállóan használva jutottál el idáig:D biztos lehetsz a 3asban.

BaBa

Babseeca kb én is nyugi...Ez kész lesz...

Babseeca

Én is rettegek a töritől.Soha nem voltam jobb 2-esnél töriből.Most év végére is csak nagyon nagy jó indulattal mentem át,majdnem megbuktam :S

Elég szánalmas, hogy 25-6 évesen nincs más délutáni programod, minthogy punnyadsz a net előtt és a tőled 6-7 évvel fiatalabbakat szapulod. Mesélj csak. Ha ilyen okos vagy, gondolom azóta már rég ledoktoráltál, és Brüsszelben van magánklinikád. Nemde? Vagy netán a tescoban lehetsz üzletvezető az emeltszintű matekoddal? Hallod...verd magad a földhöz büszkeségedben.

Dia

igaz , én csak jövőre fogok érettségizni , de már most nagyon rettegek tőle :S

Bence

#195 - Kovács Anett
én is Kaposváron =D
Munkácsy nevezetű képződményintézetben =D

Evcsi

Szerintem a 15-ös feladat nem is jól van felrakva,mert a feladatba úgy volt,hogy nyílt intervallum -1; 6 és zárt intervallum.Ide meg úgy van felrakva,hogy nyílt intervallum -1; 6 nyílt intervallum!Akkor most.......????

Csajsze

Csak a 20 pontom legyen meg:D...:s :)

Ágnes

Rohadjon el az aki kitalálta ezt a feladatsort! Megnéztem a megoldásokat, és földet csókolok, ha meg lesz a kettesem!
Nagyon gáz ez az oktatási rendszer!!!! :(
Én is jó voltam matekból, de most ez betett!!!! A tavalyi feladatsor rohadt könnyű volt, de ezzzzz..... wáááá .....

Iza

a 2002-ben érettségizet meg fogja be a száját a tanárok is mondták h ez nehezebb volt, a többiről miért nem írsz hogy hanyas lett?

2002ben érettségizett

helyesebben.. inkább egy beképzelt hülye fa* vagyok és mint ekkora szuperzseni szívesen jövök 25-6 évesen szétszórt gyerekeknek arcoskodni.... :D mi közöd neked az idei érettségihez??
szánalmas...

Babseeca

JJaaajjjjj én már ezt nem bírom!!!Nem tudom hogy a javítókulcs mennyiben tér el ettől a megoldástól,de remélem nem nagyon.Így ha minden igaz akkor a 2-esem megvan !!! :):) Nem is vágyok 3-asra vagy annál jobbra,nekem a 2-es is tökéletesen megfelel!! Nem értem minek ez a nagy "tudáspróba" a jövőben ugysem fogom ezeket használni.Nem log meg sin-el viszem a gyerekeim oviba!!

rm53

és hol lehet megnézni az emeltszintü matek érettségi példákat? Legalább a feladatsort!

Aresius

Jó megoldások, de az abszolútértékes egyenlet értelmezési tartománya balról nyílt, jobbról zárt!

Nekünk azt mondta a töritanárunk, hogy várhatóan benne lesz az ókori görögország. Demokrácia kialakulása, stb okos dolog amit soha többet nem fogsz használni, hacsaknem történész leszel. :)

Iza

Ba*szus ez nagyon durva egy csomó idegen számítási megoldás van benne:S

Most érettségizett

Majd jövőre mi is beírkáljuk az akkor érettségizőknek, hogy jajjj hát ez könnyűűűűbezzeg ami nekünk volt tavaly...de akkor valaki lőjjön le. :D

BaBa

Ti egyépként miket néztek át holnap törire?Segítsetek

IMIII

köszi:):) tényleg megyek törizni! mindenkinek kitartást, és sok szerencsét!!!!

IMIII

köszi BaBa!!!!! csak már tényleg tűkön ülök, mert énse vagyok valami penge matekból, jó lenne tudnni mire számítsak.... és már mindenki tudja kbra hogy milyen énmeg semmit :(

Adam

2002ben érettségizett: Kevés az ilyen zseni mint te. :P

én

Imi..nyugi..készülj a holnapi törire most...estére biztos fent lesz valahol...ha megtalálom, belinkelem ide...

BaBa

IMIII sajnos én is keresem neked de sehol sincs...sajnálom....remélem megtalálod:D

IMIII

basszus......................VALAKIII!!! AKÁRKIIII!!!!!!!! SEGÍTSEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Most érettségizett

Tudod Te, ki 2002-ben érettségiztél, Te cseszed fel azok agyát, akik még csak most érettségiztek. Lehet, hogy 8 év múlva, semmi stressz mellett, majd mi is megírjuk 100 %-ra. Mellesleg nem hiszem hogy el kéne ásnia magát egy olyan embernek, akinek 19 évesen két nyelvvizsgája, két előrehozott emeltszintű (ötös) érettségije van, csak emellett nem a legjobb matekból...De Te biztos zseni vagy. :)Grat.

én

Tudja valaki, hogy hol található az angol nyelvű matek érettségi megoldása?...Sztem sokkal nehezebb volt a magyar nyelvűnél...

Evcsi

"2002ben érettségizett" én csak annyit tudok erre írni,hogy nem lehet mindenki olyan okos,mint te!

Pinkybill

szurkolok minden 12.A tanulójának a Márc.15 Gimnáziumban,h. sikeres legyen a viszgájuk,persze magamnak is:P :) Zsófy,Evelin,Julcsi,Danka...(Y)

ddi

227# más lenne ha élesben kellene csinálni...
nemmind1 hogy van rajtad nyomás vagy esetleg a bejutás függ ettől az eredménytől
otthonról nagyonkönnyű dumálni,bárki ilyet ír az gondoljon bele annak a helyzetébe aki ottvan és épp írja a feladatot...

BaBa

http://www.youtube.com/watch?v=uFaG1UYcKqE

2002ben érettségizett

Hát srácok aki ezen meg tudott bukni az ássa el magát jó mélyre!!!!
Én 8 év távlatából 50 perc alatt 100%-ra írtam....
Sok sikert...

Zsigmond Klaudia

Szerintem eléggé nehéz volt az idei MATEK érettségi,legalábbis az elözö évekhez képest!!!!Mert aki oldotta a tavalyi feladatokat,azért jóval egyszerübb volt,föleg az elsö része!!!legalább tehettek volna bele könnyebb feladatokat is,pl:sorozatok,vagy szögfüggvény!!!:(

BaBa

Sírni támadt kedvem....NAGYON TRÉÉÉ.....ELEGEM VAN :S Hármast azért jó lett volna összekaparni

kopasz

szerintem a 16os b-részét elbaszták akik csinálták, meg a 17es a-részét is...

adamesz

Sziasztok fiatalok!

Én 35 vok, sajnos most jött el a nagy nap:)) Lehet a kor teszi, de én majd belegebdtem a feledatokba:)) Igaz, hogy nem úgy vettük a témakat mint a nappalisok:) A 3-as azért meglesz:), aszt hiszem:)

Rusko

Vivi, sztem 1 fölös v 1 rossz számnál 2-ből 1 pont, régi feladatsorok alapján.(ha a többi jó)

belsi

Szerintetek a 13. feladatba csak az eredményre jár pont?

Rusko

egyetértek 211. én is azt írtam. mert 9,0099 jött ki a hatványra

DáNiEl

minden tiszteletem az érettségit összeállítóké de azért most jól kiszúrtak velünk ezzel, a tegnapi magyar nem votl elég, azért remélem a holnapi törivel megszakad ez az összeállítók ámmokfutása

Rusko

199ediknek csak annyit h közepen nincs szóbeli, remélem csak poénból írtad.

catty

Basszus. Igen, én mértani sorozattal számoltam. Az tűnt logikusnak...

ddi

a 18/B nemjóó!!!!:D sztem
a legnagyobb ami elfér a kúpban az a kerekített érték nemlehet nagyobb mint ami a sugár ami pont elfér benne...
kisebbnek kell lennie és csak 0.6 cm a megoldás

kolin

Én véletlenül több feladatnál is a szürke részbe írtam a megoldás és utána átírtam a rendes helyére és a szürkéből kihúztam, ezért vonak le pontot vagy akár nem is értékelik a feladatom??:S

Vivien

Ha a megoldás jo de még egy számot pluszba felirtunk pl az elsőnél beírtam az egyet is akkor az értékelhetetlen?

ddi

#204
az a mértani sorozat!
ha átgondolod és levezeted évekre bontva az autósat akkor ezt kapod, mert az év végit kell kiszámolni és ez más mint a mértani sorozat ahol tényleg n-1 a kitevő,de ebben a feladatban nem n-1-et kellett használni

cs

A feladatsort itt tették közzé: http://eduline.hu/erettsegi/20100504_erettsegi_2010_matek_feladatok.aspx a pontok itt megvannak. Részpontok lesznek. És csak az összesített százalékai számítanak! (ez nem nyelvvizsga)

catty

Hééé... Nem úgy van, h a hányadost n-1-re kell emelni és nemcsak n-re. A fv táblában tuti úgy van...

Norbinca

Én 2 éve érettségiztem, de ebből már nem sokat tudtam megoldani! Sztem ez már túlzás!

Csibi

Sziasztok! Én egyáltalán nem vagyok egy matekzseni.. mikor megláttam a feladatokat, azt hittem hanyatt dobom magam.. gyakoroltunk feladatsorokat, de csomó olyan volt benne amire emlékszik a halál... mondja a tanár, hogy csomó feladatot egy 8adikos gyerek megcsinál.. Persze, hogy megcsinálja, hiszen akkor tanulja és nem úgy mint mi, 3 vagy 4 évvel ezelőtt.. ha valamit nem gyakorolok nem is megy..

MM

mind a 2 részben meg kell lennie a 20% -nak az elégségeshez??az els az 60%lesz,de a 2.részből nem tudom meg lesz e a 20...:S:S

szóbelirulz

Hogy van a pontszámítás? Mert ugye elvileg egy feladatot nem kell megoldani a 3 közül és akkor az összpontba azt is beleszámítják? Mert ha nem, abban az esetben a húsz pontnál kevesebb is 20% már. Valaki tudja ezt?

Illetve mik a matek szóbeli érettségi tételek?:D:D

catty

Egy pontot tuti, h levonnak am érte Kolin...

cs

http://juristo.wordpress.com/2010/05/04/matematika-erettsegi-2010-feladatsor-kozep/

catty

NEm tom, nekem a 17 dre vhogy 10 jött ki. Pedig tuti nem néztem be semmit, csak lehet nem volt jó ah számoltam vagy nemtom:( Ráadásul először véletlen 9et írtam asszem...:S

kolin

Én úgy írtam az autók gyártásának számát hogy 51.7 millió azt elfogadják szerintetek?:S végülis kerekítve van nem?

ddi

csak az a gond hogy 1 nem matektagozatos, aki még a matekot is utálja soha nemtudja használni a binomiális eloszlást, hiába van benne a fgv táblázatban...
geciségvolt ilyet belerakniuk,de a 20%-ot tényleg nevetséges ha neméri el valaki..
]-1;6] volt az intervallum a 15ösnél

lolo

Basszus, megcsináltam az összes eddigi érettségit-elég jól is sikerültek!Erre elém raknak egy ilyet.. durva és ezen múlik az ember jövője.:S:S Aki össze állította az se volt normális-látott ő már egy 18 éves embert???hát tuti, hogy nem!!!én az eddigiek közül nem tudnék még egy ilyen nehezet mondani...remélem azért nektek sikerült és további sok sikert!Kitartás mindenkinek.

miki

ez már főiskolai szintű tananyag.....
persze ott nem 20%-tól elégséges, hanem 51%-tól:)

Bence

Anett 20%-tól, azaz 20 ponttól van 2-es
rem mindenkinek jól sikerült...

Gábor

A 15.ös feladatnál emlékszik vki az intervallum részére?
Én esküdni mernék h mind2 oldalról zárt volt...

Kovács Anett

nagyon köszönöm nektek,rem mindenkinek meglesz a 2-es,és nem ezen bukik v áll a story

Pali

20% tól azaz 20 pontot ( első részben minimum 10% azaz 3 pontot kell elérni hogy megúszd a szóbelit :) )

zsofi

20%-tól kettes, és a pont is 20

BaBa

20 ponttól kettes :D

Kovács Anett

Valaki megmondaná h hány ponttól 2-es?Mindenki mást mond,arról nem is beszélve h vannak itt nagyképernyősök is ,pedig igen nehéz volt:(

ensign

169-pép-nek:
sinuszát veheted egy szögnek, akárhol is legyen az!!
sin(1/2) létezik | attól mert az nem derékszögű háromszögben van, az csak annyit jelent, hogy nem két oldal aránya lesz az 1/2

p

#169 - Pép Minden szögre értelmezett a sinusz. Nem függ attól, hogy a háromszög derékszögü e vagy sem. Amire te gondolsz az a "szöggel szemben lévő a befogó és a c átfogó hányadosa" című tétel...ami csak derékszügö háromszögnél "működik"

zsofi

binominális anyjuk **sza. Kicsit lehúzzak az eégszet :@

Anni

HÉ KIHAGYTÁTOK A 17/d feladatot!

BaBa

ajajjj :http://www.origo.hu/itthon/20100504-megoldasi-utmutato-a-2010es-kozepszintu-matematikaerettsegihez.html Itt keresd:D

Chokee

"Mondjuk mit várunk el ...Mo-n???."
igazad van Cis, csak pont h fordítva. nehezebb volt az érettségi, valamivel, de még mindig nevetségesen alacsony szinten van. és az a baj h kiábrándító h milyen szinten van a nagy tömeg...

Martin

A 16-os feladat D részére mi a megoldás?? Ugye 1/27 ? :S

ajajjj

mikor lesz már 18 as???? lécci cécci megőrülök

Pép

A 10-es B részéhez szólnék annyit hozzá, illetve kérdezném meg hogy, hogy veszel szinuszt ha nem derékszögű a három szög,mivel a szinuszt csak derékszögű három szögre értelmezzük.

xy

hogy voltak a pontok a 18asban?

MM

Én mindig 4-es 5-ös voltam matekból és most így meg szívatni....
Nem is tudom mi lesz a többin vért izzadunk..........

Szaty

http://www.eduline.hu/erettsegi/20100504_erettsegi_2010_matek_feladatok.aspx#utm_source=/erettsegi/20100504_matekerettsegi_2010_megoldasok&utm_medium=kapcsolodo&utm_campaign=test
enm kell messzire menni ha pont érdekel...

tibbah

szerintetek ha ugy számoltam ki a számtani és a mértani közepet hogy elkezdtem 14,9 x 1,1 és ugy haladtam a helyes megoldásig és rendesen lépegettem és számoltam, azért jár a max pontszám????

catty

Áááá.. Olyanokat néztem be. Én a 18hoz hozzá sem kezdtem. A 16, 17 ment úgyhogy meg se néztem mit kéne csinni:D

Bex

az utcsó feladat hol van? nem tudjátok?az a csokigyáras?

Erika

#143 - Cis
Ez igaz! Nem mindegy, hogy 5 pontért oszlopdiagramot szerkesztek, vagy binominális eloszlással kell szarakodni!!!

MagyaR

öööhm rész pontokat számolnak bár ez a több pontosokra jobban jellemzö, de énis számítok egy két helyen h részpontok szülessenek...

cs

a 17-esnél úgy számoljatok, hogy egyben 17 pont
amúgy általában nem volt nehéz, az első 15 feladat kifejezetten szép
a gyengébbeknek nehéz kettest írni, én félek, hogy tíz pont alattiak is lesznek
és hát a teljes megoldásnak is lesz értéke, az sem lesz sok
de egy átlagos diák (nem egy matekzseni, egy olyan átlagos) egy szép négyest írhatott azért
a 18-as vége, az durva, az nem illik egy középsorba

csaboca

Nekem most összesen van 72 pontom ( az elején elnéztem pár dolgot)de várom az utolsó feladat megoldását, és a tizenhetesben ezt a 9 ik évet nem értem miért nem jó:S:S::S

BaBa

És ha a második feladatban nem írtam oda a + - t akkor? Nekem összesen am kb 30 pontom lett:S

hohoho

minden evben megbuktam es erre beszopok egy ilyen erettsegit :DDD

Stuci^^

basszus csak görbüljön... semmi affinitásom a matekhoz. de nagyon tré lenne ezen a szaron elhasalni....

Cis

Mondjuk mit várunk el ...Mo-n???... én még mindig nem hiszem el,h ennyire nehéz volt... :D . első rész is az volt szerintem :d..nektek hány pontotok lett ?kb?:D

tirol

Hmm nem volt könnyű az tény de azért meglehetett írni:) Ha mindegyik ilyen nehéz akkor kíváncsi vagyok mit raknak bele a holnapi töribe am nekem neccesen megvan a 75-80%

Noris

Rohadjon meg aki kitalálta ezt a feladat sort.....
remélem a töri holnap mégnehezebb lessz annak nagyon örülnék...:S:S

BaBa

Engem is érdekelne h ha az első feladatban nem írtam 4 számot csak 3at akkor is jár valamennyi pont?

Nicol

ToTi remélem, mert én sem írtam le mind!

cs

Hát a 18-as c) részéért megérdemel majd egy fejmosást a feladatsor összeállítója. Az emelten is durva lett volna.

ToTi

Ha például az első feladatban nem írtam le azta 4 számot csak 3-at azért jár 1 pont?

Cis

ááááá ez nagyon nehéz volt :S.. 2-es talán megvan..de vicc..mert 4-es voltam matekból és nagyjából mentek a feladatok.. olyanokat raktak bele,amelyek emelt szintű követelmények :S:S.tavalyi,tavaly előtti matekot szerintem mindenki min.3-ara megtudta írni ...

oohh..:S

xy

hát.. szégyen.. anyátokat OM!!
középszinten így megszívatni mindenkit.. tavaly meg még az is átment akinek soha semmi köze nem volt a matekhoz.. soha nem voltam jó.. de 3-4 mindig voltam.. most meg örülök ha kb 22pontom van. szégyen..

hellobello

vicc volt az egész....hogyne lenne könnyű annak aki esetleg egy évet halaszt és úgy jön el h mindennap matekozik...

smile

helló hát ez elég ergyára sikeredett! örülnék ha meglenne a 20 % legalább! ez nagyon nehéz volt.. én visszamenőleg megolldottam 2004-ig a feladatsorokat! ott simán megvolt a 40% is... itt meg basszus...:S áhhh:s és gondoljatok bele a magyar nhéz volt a matek kúrvanehéz volt.. mi lesz holnap??:O:O szal szerintem futás törit olvasgatni még!:D nah pacsi.. sok sikert holnapra mindenkinek!!

matek

persze h nehéz volt.. csak egyesek szeretnek felvágni a tudásukkal.. de megnézném valóban 100%-ot értek e el...?!

Nicol

17a.) tuti 4 pontos volt.

paff

hibátlanok!honnan loptátok a megoldást?

Péter

17-es feladat: A és B: 4 pont, a C: 7, D:? asszem

Szaty

szerintem a 76,02% vehető 76 nak. vagy akkor vitázhatunk hogy ha napokra lebontjuk akkor kilenc én és mittomén 15 nap az tíz év-e...

Én annyit akartam kérdezni hogy ugye a 14-est lehetett héron-képlettel is ugye???

Csaboca

Hát én nem értem nekem is kilencedik év jött ki mert az eredmény 8,.... valamennyi, és az akkor a 9 ik év nem???

kata

XD az lehet, valami brutális agykapacitású ember lehetett, aki volt anynira okos h beletette :D

Tina

A 17-es feladatnál miért nincs ott a pont?

Csibe

Sztem nagyon nehéz volt

Nicol

Köszi! :) Akkor az nem lesz meg!

Péter

#117 - Predi
Igazi kommunista vagy!!! Túlteljesítetted a 100%-ot! :D

kata

40ponttól van 3as:) és a 18-as feladat hol van?

:)

ja feldughatják maguknak a binominális lófaszt akik kitalálták

Tomi

jajj anyácskám:S hát ez ellett k*rva...de nagyon:S

Esztike

Szerintem ez volt a legnehezebb eddig. A magyar az nagyon könnyű volt, de a matek 2. része durva volt. Sokan panaszkodtak a mi sulinkban is legalább az érettségizők 80%-a. Akkor valószínű hogy nem egy két kiscsaj hisztizett.

Nicol

Sziasztok! Én is most írtam. Hány pont kell a hármashoz?

Erika

#112 - Ádám
A NASA-nál üresedés van! Kell az elérhetőség??? Ja és gratulálok!!! :)
A pezsgőt én is behűtöm, mert meg lett a KETTES! :D

matek

binominális eloszlás képlet a 18. feladatban kérték.. és állítólag valószínűségszámításhoz kell..

k

a 17-es feladat hány pontos volt?

matek

mi olyan binominális eltérést soha nem csináltunk. így kicsit nehéz megoldani.. na de mind1. akkor is nehéz volt és sztem a többség is így van vele..

013

Sziasztok! Ha minden igaz, én 1 pontot vesztettem, tehát 99%! Grat mindenkinek!

Bajjbi

Jajj izgulok... várom már hogy felrakják a 17 pontos feladatot mert az sokat dobhat a pontokon.... Sok sikert mindenkinek!!! Holnap töri ;)

LB

tényleg jó hogy nem kell holnapig várni, a választható feladatok kb mikor lesznek meg?

kutyagumi

Csak nektek:

http://www.origo.hu/itthon/20100504-megoldasi-utmutato-a-2010es-kozepszintu-matematikaerettsegihez.html

BaBa

csak ámulok h a 17est tudtam volna ha tudom h ez a képlet kell:( NEM HISZEM EL......ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

30-as érettségiző

Én állandó éjjszakás műszakban dolgozom és amellett próbáltam összehozni ezt a 4 évet.Nekem,bár nézzetek nagyon butának nagyon nehéznek tűnt eddig,és ahogy elnézem nem minden feladat sikerült jól.El vagyok keseredve egy picit.:-( Mindenkinek aki most érettségizik egy nagy kalappal!!!!!!!!!

Éva

Nah hát ezen is túl vagyunk :) Először is nagyon köszi annak aki feltette, legalább nem kell holnapig várni.
Voltak benne nehéz feladatok. Nekem 90% fölött lesz valószínűleg, de ettől még nem nézek le senkit akinek nem megy a matek. Inkább szurkolok mindenkinek, hogy meglegyen a kettese! :) Ha jó fej a javító tanárotok biztos keres nektek pontokat és akkor tuti meglesz, ne izguljatok.

selby07

Szerintem egyáltalán nem volt nehéz,főleg az első rész...de a másodikból is csak a választható feladatok voltak nehezebbek.A tegnapi magyar sokkal szarabb volt szerintem.

Violetta

mikor lessz már fennt a többi?
Olyan rendi bendik vagytok hogy felteszitek :)
remélem nekem is sikerül és szurkolok mindenkinek akinek nehezen megy a matek!

andybaby

Sziasztok! Úgy látom akkor nem csak én csesztem el, én is imádkozom a 2 ért!!! Remélem sokaknak sikerül!!

Mentaszörp

Én azt is zérushelynek vettem mivel ott is metszi..de aztán lehet,h mivel az nincs benne az intervallumba nem kellett volna:S

A Király

Te kutyagumi irtó nagy hájsztédzs egy zseni lehetsz simán lehetnél Tudós ilyen jó névvel.... te havasigyopár

dühös!!!

Jártam több évig külön matekra,az iskolában is bent maradtam a korrepetálásokon,még sem biztos a 20 pontom...Nagyon nehéz volt a 2. fele,de az 1.-ben is voltak beugratósak.Ha majd összesítik a matek eredményeket remélem,hogy azok akik össze állították egy kicsit magukba néznek!Mert lehet,hogy 4 évig szorgalmasan tanult az illető és most ez az egy szar "dolgozat"határozza meg a tovább tanulását!:(

cs

Meglátjuk holnap a javítókulcsban, hogy a 13-asnál mennyire mérték az ellenőrzést, én 1 pontra tippelek, de max. 2. A függvény jobbról zárt! A megoldás rész már hibátlan, a -1 nincs benne! (Csak a feladatszöveg átirata ment el, majd javítják.)

inez

http://www.origo.hu/itthon/20100504-megoldasi-utmutato-a-2010es-kozepszintu-matematikaerettsegihez.html

angel

http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/matek_erettsegi_2010_megoldasok_videon/2154719/
videón lehet megnézni a megoldásokat!!

barbi

baba nyugi már holnap megtudod. de max 1 pont hűűűűű.....

csakegylány

Az origón fenntvan a teljes első rész meg a második rész megoldása is. ;-)

kutyagumi

Viccesek vagytok, 1-2 értelmes ember kommentjén kívül rakás gondolkodni nem AKARÓ emberke pocskondiázását látom. Van aki már be is "verte" hogy mehet szóbelizni ... annak igazán gratulálok. És elmondanám neked, nem jártam olyan suliba ahol "extra-matekot, emelt-matekot, plusz-matekot" oktattak volna, szimplán megtanultam és ÉRTELMEZTEM (ahogy írta vki) a matematikai feladatokat és összefüggéseket

A Király

Nah zsír akkor nemcsak énbaxtam el xDD Nah de a 16-17-18 hol van? Mondjuk a 18ast NASAmérnököknek találták ki a többit simán atomfizikusoknak xDDD

Hát én

Istenem......több,mint 20 pontom van eddig....meg van a 2-es.....yeah
Nagy kalappal mindenkinek a továbbiakban!!!!!

Kk

Az a baj,h én nagyon izgulós vagyok és figyelmetlen!

baby100

Köszi mentaszörp, én is így emlékeztem, jobbról zárt, balról nyitott, akkor viszont a -1-nél is metszi az x tengelyt nem?

BaBa

Hahóóó! Tudja valaki h mennyit veszítek a 13asba ha nem ellenőrzök?Segítsetek...

deniel

mikor jön a többi feladat? nem tudja valaki véletlenül?

matek

szerintem meg hiába nézzük át a feladatokat ha egyszerűen nem értjük a matekot.. igenis nehéz volt a második rész lehet valakinek nagyon könnyű a matek de nekem nem...bonyolult összetett feladatok voltak és most is nem az első 5 feladatról beszélek ha nem azokról amelyek a legtöbb pontot érték..

elvilegszánalmas

emelt tröizek, úgyhogy nagyon félek tőle... pedig tényleg rengeteget tanultam, de már most tudom, hogy nem lesz jó... tiszta káosz a fejem...:'(

Lacee

Sziasztok!
Én is megírtam és tiszta a lelkiismeretem, mert az előző évi matekokat mind megcsináltam, bent maradtam a suliban tovább csak hogy gyakoroljak... és ennek ellenére nem sikerült valami túl fényesen! Elkövettem pár figyelmetlenséget,de igaza van pár embernek! Tényleg meg lehetett írni, csak nem feltétlen sima ügy az 5-ös! Kiváncsi vagyok a holnapi töri-re... Szerintetek?

Kk

Tib! én hiába néztem át az utóbbi évek feladatait,ígyse sikerült olyan jól mint szerettem volna! Hiába készültem!

gerike

Én nem most érettségiztem, de ahogy elolvastam, szerintem nagyon nehéz volt!!!miért kell ilyen nehezet összeállítani.....

gerike

Én nem most érettségiztem, de ahogy elolvastam, szerintem nagyon nehéz volt!!!miért kell ilyen nehezet összeállítani.....

dorcsi

azért az a vicces mikor a magyarod szinte hibátlan lesz és a matekot meg ennyire elcseszed....Miért nem minden csak humán?xD

asd

Hát ez elszállt mehetek szóbelizni lol.

kata

igen a feladatmegadásban van rosszul ott a -1 előtt nyitottnak a 6 után zártnak kell lennie

Tib

Nem értek egyeseket.... Szerintem egy kimondottan könnyű feladatsor volt! Aki komolyan vette az megnézte a korábbi évek sorait és felkészült. Ha valaki itt azon siránkozik hogy nem lesz a meg a 20 pont akkor az arra utal hogy az utóbbi X évben semmit nem foglalkozott vele. Akkor pedig megérdemli...
Ezt úgy írom mint valaki aki készült rá, de egyébként tök hülye matekból...Meg lehetett csinálni.

Erika :)

Én is ma érettségiztem matekból. Nem vagyok valami nagy ász belőle, de könyörgöm..Ha elolvasod normálisan a feladatot, akkor rájössz, hogy nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik..Simán megírtam én is..És sz.tem elég jó lett ahhoz képest, hogy tényleg nem vagyok jó matekos..Szóval odafigyelés kérdése az egész..:)

inez

hát, sztem naon nehéz volt... remélem összejön a kettesem...:P jó lenne... a 17es feladattól függ:S

Gergő

Az emelt matek tök király volt!
Ez 5.eseknek való.................

Ancsy

Annyi feladatot elrontottam szimpla bambaságból :(

Szerkesztő! A többi feladat megoldását mikor teszed fel?

Anonim

Kedves "kutyagumi" magasról teszünk rád, ha vmi nem tetszik máshova írsogáljál

lili

Szerintetek hogy ha a 13.feladatban jól kaptam meg az eredményt akkor megkapom rá a max pontot?
Sok sikert a továbbiakhoz :)

okev

Na eddig full pontos minden :D jah pontosabban 1 pontot vesztettem a 3 szögesnél :S

Kk

kutyagumi ne verd már itt magad az emelt matekodra bazdmeg! sajnos rengeteg ember van aki nem érti a matekot és hidd el nem azért, mert nem akarja!

BaBa

Hát sztem elég gázos jobbra számítottam...Kicsit elnéztem....

Blair

Szerintem meg ennek a második része sokkal nehezebb volt,mint az elmúlt években
Csak annyit,hogy utólag -a megoldásokat nézegetve- könnyű azt mondani,hogy primitív volt..

zsd

baby100: az értékkészletnél mind2 zárt intervallum volt!!!

meli1026

valóban..jobbról zárt intervallum volt

kutyagumi

Gyerekek, ez a matek érettségi egy okádás, hogy lehetett ilyen könnyű kb. 15 percig tart megoldani és ilyen "2+2=4" szintű feladatok vannak. Mikor én érettségiztem emeltmatekon .... na az nem ilyen "light-os" volt. Szánalom hogy vki az utcsó 3 feladaton akarja még eldöntetni hogy kell-e szóbeliznie vagy sem .....

Évi

Tényleg, mert a 6-nál zárt volt. Bár nekem mind1, mert így se, úgyse jó..:(

ibolya

jajj neee csak legyen meg a kettes!!!! áhh nembiiirommm! beszarás ha szobeliznem kell mert az elnök matekszakos lesz! :-S egyáltalán nem volt primitiv! jah ez a matek nagyon gáz tantárgy és szivatos söt sokmindenki nagyon gyenge belölle! :-S nemtom mit csinálok ha nem lesz meg a 20 pontom! :S

Mentaszörp

]-1;6] Így volt mert 6nál tömör karika -1nél üresXD

baby100

Srácok nem tudom ti hogy vagytok vele,de szerintem a 15. feladatnál az intervallum jelek nem egészen így álltak,az pedig nem mindegy az értékkészlet és a zérushely szempontjából sem.?

Lányka

A 2 nekem is megvan...de én 3-at szeretnék:D

Szandi

Nagyon nehéz volt a 2. része.....:S:S Tiszta kibaszás ez a matek...:S

Reni

úristen...ez a rohadt matek:@:@feltehetnék már a második felét,mert megakarom tudni h meglesz-e a kettesem:S

Szandi

Nagyon nehéz volt a 2. része.....:S:S Tiszta kibaszás ez a matek...:S

lola

a kétttannyelvűs érettségit hol lehet megtalálni????????????? azt is felrakjátok????ha tud valaki vmit róla küldjön linke tlécc!!!!!!!!!! megőrülök :S:S

Ancsy

Mikor jön a 6-17-18-as feladat?????????

Ancsy

Mikor jön a 6-17-18-as feladat?????????

Tihi

Ez komoly, hogy ennyire primitív lett mostanra az érettségi??? :(

Kk

Örülök ha a kettes meglesz:S

dani

mikor lesz meg a második rész

kirga

nah ha jó a megoldás akkor eléggé elcsesztem a 2. felét:S

ágneska

Tiszta szerencse, hogy én már tavaly leérettségiztem. Megkockáztatom, hogy pl. a magyar emelt szinten könnyebb volt, mint az idei középszinten. A matek második felét nem láttam még, de kíváncsian várom...:D

eduline

kint van már a megoldása a második résznek is, csak lapozzatok!

20100504

köszi a linket mindnekinek sok sikert és minnél több pontot;)!!!

QR

Az emelt szintű feladatsort (és a megoldás(okat)) is felteszi(te)k??

kirga

Eddig 26pont megvan, de a második fele érdekelne inkább...

Anonim

Mutassák már a második részt!! :S :S

snoo

11es rossz 2.részben mind a 3at megcsináltam kettő hibátlan de abbol egyet nem választottam be hatalmas eszemmel

xyz

2. rész megoldásai?!?!

b

A második felével m i lesz????az jobban érekelt mint az első :D

kissdori91

és a nehezebb rész megoldásait hol találhatom?

kissdori91

és a nehezebb rész megoldásait hol találhatom?

Fru

mikor lesz meg a 2. felének a megoldása???

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X