Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Iskolát robbantott volna egy dán lány

Robbanószer birtoklása miatt még januárban őrizetbe vettek egy 16 éves lányt a dán hatóságok, fény derült arra, hogy mit keresett robbanóanyag egy tininél.

Forrás: AFP / ScanPix Denmark / Martin Sylvest

Egy meglehetősen furcsa, egyben megdöbbentő esetről írt az Index a dán TheLocal nyomán, miszerint januárban egy 16 éves lánynál robbanóanyagot foglaltak le, de akkor még kevés részlet volt ismert. A hét során azt közölte a rendőrség, hogy a tinédzser két iskolában szeretett volna robbantani. A lány segítségére egy 24 éves, Szíriát is megjárt dzsihádista nézeteket valló férfi lett volna.

A rendőrség szerint a 24 éves férfi irányításával egy koppenhágai zsidó magániskolában és egy település közoktatási intézményében kívántak robbantani. A merényleteket a dán regionális rendőrkapitányságok és a helyi titkosszolgálat együttműködésével sikerült meghiúsítani.

Állítólag a lány csak nem rég tért át az iszlámra a helyi média beszámolói szerint, és célja egy kalifátust létrehozása volt Dániában.Mindkét gyanúsított egyfomrán ártatlannak tartja magát.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X