Iskolát robbantott volna egy dán lány

Robbanószer birtoklása miatt még januárban őrizetbe vettek egy 16 éves lányt a dán hatóságok, fény derült arra, hogy mit keresett robbanóanyag egy tininél.

Forrás: AFP / ScanPix Denmark / Martin Sylvest

Egy meglehetősen furcsa, egyben megdöbbentő esetről írt az Index a dán TheLocal nyomán, miszerint januárban egy 16 éves lánynál robbanóanyagot foglaltak le, de akkor még kevés részlet volt ismert. A hét során azt közölte a rendőrség, hogy a tinédzser két iskolában szeretett volna robbantani. A lány segítségére egy 24 éves, Szíriát is megjárt dzsihádista nézeteket valló férfi lett volna.

A rendőrség szerint a 24 éves férfi irányításával egy koppenhágai zsidó magániskolában és egy település közoktatási intézményében kívántak robbantani. A merényleteket a dán regionális rendőrkapitányságok és a helyi titkosszolgálat együttműködésével sikerült meghiúsítani.

Állítólag a lány csak nem rég tért át az iszlámra a helyi média beszámolói szerint, és célja egy kalifátust létrehozása volt Dániában.Mindkét gyanúsított egyfomrán ártatlannak tartja magát.

hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X