Közoktatás Eduline

Hogyan győzd le a vizsgadrukkot

Elolvasom

Noha az írásbeli érettségi nagy részén már túlestél, a java csak most jön, hiszen a számonkérés már nem papíron történik: verbálisan is elő kell adnod, valamint meg is kell védened a tudásod. A legtöbb ember az ilyen helyzetekben nagyfokú szorongást és nyugtalanságot tapasztal – nem véletlenül, hiszen a stressz bizonyos mennyiségben motiváló hatású lehet, amire a legnagyobb szükség ilyen helyzetekben van, ám nem szabad hagyni, hogy elszaladjon velünk a ló. A legjobb módszer erre a szervezettség. Azok pedig, akik mégis leblokkolnak, jobban teszik, ha elsajátítanak néhány stresszoldó technikát. Ebben segítünk!

Közoktatás Eduline

Tippek az irodalom érettségi esszéhez

Elolvasom

Hétfőn a magyar nyelv és irodalom tantárggyal kezdődik az írásbeli érettségi. A szövegalkotási feladatlapra összesen három óra áll rendelkezésre, ami soknak tűnhet, de nem árt néhány jó tanácsot megfogadnod, melyeket szem előtt tartva elkerülhetsz néhány forró pillanatot

Felsőoktatás Eduline

Stresszoldó technikák vizsgaidőszakban

Elolvasom

A vizsgaidőszakban mindenki izgul. A tananyag nehéz, a felkészülési idő rövid, ha nem vagyunk elég magabiztosak, kellemetlennek érezzük az idegenekből álló vizsgabizottság előtti megmérettetést. A szorongás, az izgalom felesleges energiát köt le, még kevésbé tudunk a tanulásra, a jó szereplésre koncentrálni. Az Eduline tanácsadója arra ad tippeket, hogyan győzhetjük le a stresszt a vizsgaidőszakban.

1 2