Ismeritek a magyar tájszavakat, régies kifejezéseket? Lássuk, hogy a következő szavak újdonságot jelentenek-e. Hányat találtok el?  Tovább »

Ki a szerzője az idézett szövegeknek? Felismeritek a írók stílusát? Lássuk, hányat találtok el, teszteljétek ismereteiteket ezzel a kvízzel.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Jól ismeritek a szomszédos országokat? Na és a határon lévő városokat is? Akkor ez a kvíz nem foghat ki rajtatok. Lássuk, hányat találtok el.  Tovább »

Tudjátok, hogy mi ezeknek a magyar városoknak a latin neve? Lássuk, hogy emlékeztek-e a történelemórákról ezekre.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Egy irodalmi tesztet ajánlunk nektek szerda estére: Szabó Lőrinc-verseket kell felismernetek egy-egy rövid részlet alapján.  Tovább »

Jól mennek a szólások és közmondások? Be is tudjátok fejezni őket? Teszteljétek tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Lássuk, mennyire vagytok jók művtöriből. A következő hét kép sem foghat ki rajtatok? Teszteljétek tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Szeretitek az irodalmat, sok verset ismertek? Akkor ezt a tesztet nektek találták ki. Ebben a kvízben tíz verset idézünk, tudjátok, ki a szerzőjük?  Tovább »

Lássuk, mennyire jó a helyesírásotok. A következő tíz szó sem foghat ki rajtatok? Teszteljétek tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Ha felcsendülnek a rádióban, mindenki megismeri őket. Ha valaki elkezdi az első sorukat, mindig van, aki folytatja.  Tovább »

Ebben a kvízben híres történelmi személyek szintén híres idézeteit gyűjtöttük össze nektek. Tudjátok, melyiket ki mondta?  Tovább »

Lássuk, mennyire ismeritek a következő régi magyar szavakat. Mindnek tudjátok a jelentését? Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Jól megy a helyesírás? Lássuk, ezek a szavak kifognak-e rajtatok.  Tovább »

Felismeritek az írókat stílusuk alapján? Egy-egy versszak alapján kell eldöntenetek a következő tesztben, hogy ki a szerző.  Tovább »

Ha szeretitek a filmeket, és sokat láttatok már, régit és újat, magyart és külföldit egyaránt, akkor ez a kvíz nem foghat ki rajtatok.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X