A kérdés egyszerű, arra kell válaszolnotok, hogy kinek a művéből idézünk.  Tovább »

Ebben a kvízben most a híres magyar költőnket, József Attilát, hívtuk meg egy kis műveltségi tesztre.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Lássuk, mennyire vagytok tisztában a különböző művészeti korokkal és híres alkotásokkal.  Tovább »

Nagyon sok olyan szó van a magyar nyelvben, aminek nem pontosan tudjuk a jelentését, pedig sokat használjuk őket. Ezekből gyűjtöttünk össze párat.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Vajon nektek menne hibátlanul kitölteni ezt a rövid helyesírási tesztet? Tudjátok, hogy kell helyesen írni ezeket a szavakat?  Tovább »

Ha elég jónak érzitek magatokat, akkor ne használjatok se papírt, se ceruzát, se számológépet.  Tovább »

Tudjátok, végül kihez ment hozzá Kozmutza Flóra? Na és azt, hogy kinek volt viharos kapcsolata Osvát Ernővel? Ezekhez hasonló kérdések várnak rátok.  Tovább »

Híres történelmi szereplőkről, királyokról és királynőkről, hercegekről és hercegnőkről válogattunk nektek portrékat. Felismeritek őket?  Tovább »

Tudjátok, hogy mire valók a következő eszközök? Lássuk, mennyire ismeritek a régi magyar szavakat. Helyesen tudtok válaszolni a következő öt kérdésre?  Tovább »

Lehet, hogy már nem minden nap használjuk ezeket a szavakat, pedig egykor a hétköznapi nyelvben szerepeltek. Ti tudjátok, hogy mit jelentenek?  Tovább »

Ha meg kellene magyarázni a következő hét szó jelentését, mennyire lennétek biztosak magatokban? Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Tippelnetek sem kell, ha pontosan tudjátok, hogy mikor születtek ezek a híres slágerek.  Tovább »

Lássuk, hogy milyen szinten álltok történelemből. Ezzel a kvízzel most tesztelhetitek a tudásotokat.  Tovább »

A következő tesztben felmérhetitek földrajztudásotokat, és keríthetitek, hogy mennyire van a fejetekben az ország térképe.  Tovább »

Teszteljétek a tudásotokat, mennyire ismeritek a világ különböző dolgait.  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X