Közoktatás Eduline

A közoktatási törvény elfogadása is szeptemberre csúszhat

Elolvasom

Alapvető közoktatási kérdésekben folyik vita a minisztériumok között, ezért elképzelhető, hogy az új közoktatási törvény tervezete is csak szeptemberben kerül a Parlament elé – mondta Pokorni Zoltán az m1 Ma Reggel című műsorában. A fideszes oktatáspolitikus szerint a 16 éves kor helyett inkább valamilyen képzettség megszerzéséhez kellene kötni a tankötelezettséget.

Közoktatás Eduline

Nem is fontos, hány éves korig tart a tankötelezettség?

Elolvasom

A mindennapos gyakorlat azt mutatja, hogy pusztán a jogszabály erejével nem lehet a közoktatásban tartani a gyermekeket, hiszen ma is ki lehet lépni legálisan 18 éves kor alatt a közoktatásból, például egy szakképesítés megszerzésével - mondta Sió László, a Fidesz oktatási műhelyének vezetője szerdán Budapesten a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) kerekasztal-beszélgetésén.

Közoktatás Eduline

A "problémás" diákok bukhatnak a legnagyobbat a kormány tervével

Elolvasom

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a leghatározottabban tiltakozik azon kormányzati szándék ellen, hogy a tankötelezettség felső határát a gyermek 15. életévében határozzák meg, ehhez igazítva az iskolarendszert; a tömörülés arra szólítja fel az érintetteket, szakmai szervezeteket, hogy fejezzék ki tiltakozásukat a kormányzati szándék ellen.

Közoktatás Eduline

Kifelejtette a közoktatást a Széll-terv angol fordításából a kormány

Elolvasom

Kizárólag a felsőoktatás átalakításának alapelvei szerepelnek a Széll Kálmán Terv tegnap nyilvánosságra hozott angol változatában, a tankötelezettség felső korhatárának lecsökkentése, a szakképzés rendszerének módosítása és az általános iskolák állami kézbe vétele teljes egészében kimaradt az angol „fordításból”.

1 2