"A gyerekek most arról kapnak bizonyítványt, hogy nyolc évig jártak iskolába, arról nem, hogy a szükséges alapkészségeik megvannak.  Tovább »

A szakképzéssel kapcsolatban tervezett, illetve elfogadott intézkedések között nem szerepel a tankötelezettségi korhatár emelése, sem azzal...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt javasolja a kormányzatnak, hogy állítsák vissza 18 évre a tankötelezettség felső korhatárát.  Tovább »

Nem jelentős mértékben, de érzékelhető a tankötelezettség korhatárának csökkentése a munkaerőpiacon, a...  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Magyar Nevelők és Tanárok Egyesülete (MANTE) az emberi erőforrások miniszteréhez fordult a tankötelezettség és az...  Tovább »

Ugrásszerűen megnőtt a jelentkezők száma több általános iskolában a tankötelezettség alsó korhatárának változása...  Tovább »

Közös nyilatkozat elfogadásával zárult a baloldali ellenzék oktatáspolitikai egyeztetéssorozata csütörtökön.  Tovább »

Az új köznevelési törvény megváltoztatta a tankötelezettség alsó és felső korhatárát: összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket és válaszokat a...  Tovább »

Húszezerrel több elsős kezdheti meg az általános iskolát szeptembertől a tankötelezettség megváltozott korhatára...  Tovább »

Az oktatáspolitikáról is megkezdődtek az ellenzéki egyeztetések csütörtökön, az első ilyen témájú tanácskozáson közös...  Tovább »

Két évvel emelik a tankötelezettség felső korhatárát Nagy-Britanniában, ahol eddig 16 éves korig kellett iskolába...  Tovább »

Elutasította az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának keddi ülésén az LMP által kezdeményezett...  Tovább »

Az MSZP szerint a kormány "igazságtalan és szegényellenes politikája" az oktatás területén is tapasztalható például a...  Tovább »

"Egy ország szenved megértési zavarokkal. Valahogy sosem sikerül pontosan felfognunk, hogy mit is akarnak mondani a Nefmi vezetői.  Tovább »

Az MSZP szerint a kormány egész oktatáspolitikájával, így például a tankötelezettség tervezett csökkentésével is a "segédmunkások és a cselédek...  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X