Közoktatás Eduline

Matekfóbia? Bizony létezik, de legyőzhető

Elolvasom

Na, és mi a kedvenc tárgyatok? Erre a kérdésre csak ritkán jön az a válasz, hogy a matek, ennek pedig oka van. Prathap Chandran matektanár és játékfejlesztő a Guardianben magyarázza el, hogy miért rettegnek annyian ettől a tárgytól, és hogyan értheti meg bárki a matekot.

Közoktatás Eduline

Gyűjtik a tanárok adatait: biztos, hogy minden törvényes?

Elolvasom

Mint nemrég megírtuk, novemberben indultak az önértékelést támogató munkacsoportok - lánykori nevén PÖCS, azaz pedagógus önértékelési csoport - , és az igazgatók már kapják is az értesítéseket arról, hogy mikor és kit fognak ellenőrizni. Az Eötvös Károly Intézet szerint a tanárok alkotmányos jogai is sérülhetnek attól, ahogy tárolják a róluk készült „aktákat”.

Közoktatás Eduline

Kollégáikról vallottak a tanárok: már így is túl sokat keresnek?

Elolvasom

"Már így is nagyon sokat keresünk! Majdnem a másfélszeresét, mint a szomszédom árufeltöltőként, és a háromszorosát a közmunkásnak!" – a Hívatlanul Hálózat tanárokkal összeszedte a legtipikusabb válaszokat arra a kérdésre, hogy „miért nem teszel semmit a szerinted is rossz oktatáspolitikai változtatások ellen?” A fentihez hasonló válaszok születtek.

Felnőttképzés Eduline

Rettegnek a szülők, nehogy ezt kérdezze tőlük a gyerekük

Elolvasom

Miért nem esik le a repülőgép? Miért kék az ég? Miért nedves a víz? – a brit szülők többsége képtelen válaszolni, ha gyerekeik ezekhez hasonló kérdéseket tesznek fel nekik. Sokan inkább kitalálnak valamit, csak nehogy a gyerek előtt kelljen beismerni, mennyire tájékozatlanok alapvető tudományos kérdésekben.

Közoktatás MTI

PSZ: mondjanak nemet az etikai kódexre

Elolvasom

Nyílt levélben kéri a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a nemzeti pedagóguskar tagjait, hogy a kar november 14-i közgyűlésének napirendjéről vegyék le az etikai kódexet, ne járuljanak hozzá annak kiadásához. Szerintük ugyanis alkotmányt sértene, ha a pedagóguskar magatartási szabályokat állapítana meg.

Közoktatás Eduline

Ennyit ér egy jó tanár forintban

Elolvasom

Van bármi jelentősége, milyen a tanárod az iskolában vagy csak rajtad múlik minden? Ezt a kérdést boncolgatta egy kutatás, mely megállapította, hogy egy igazán jó tanár miatt egy osztály 140 millióval kereshet többet élete során.

1
6 7 8 9 10
18