Közoktatás MTI

Ülve maradt a himnusz alatt, levontak a tanári fizetésből

Elolvasom

Megkurtították egy japán középiskolai tanárnő fizetését, amiért nem volt hajlandó felállni a himnusz meghallgatásakor egy iskolai ünnepségen, és egy oszakai bíróság úgy találta, az oktatási hatóság jogosan büntette pénzmegvonással a pedagógust - jelentették csütörtökön japán lapok.

Felnőttképzés Eduline

Valami végképp megváltozott az oktatásban

Elolvasom

A héten minden a tiltakozó tanárokról szólt, akik egy sokezres tüntetést tartottak szombaton, így a pedagógusok és a kormán harca aligha lesz olyan, mint előtte. Azonban ezen kívül is mozgalmas volt az elmúlt hét nap. Összeszedtük a legfontosabb történéseket.

Közoktatás Eduline

Több ezer tanár, szülő és diák tüntetett több városban

Elolvasom

Miskolcon, Budapesten és további kilenc városában vonultak utcára délután a pedagógusok. A megmozdulások előtt az azokat kirobbantó miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestületének nyílt levelét már közel 30 ezren írták alá, köztük 600 intézmény. Többek közt leterheltség, a forráshiány és a központosítás a legnagyobb gond a tiltakozók szerint.

Közoktatás Eduline

Szexuális zaklatásról beszélt, kirúgták a budapesti tanárt

Elolvasom

Állítólag szexet kér a jobb jegyért cserébe, és perverz viccekkel traktálja a diákokat egy soroksári iskola földrajztanára. Kollégája szerint az esetről hiába számolt be az iskola vezetésének, nem történt semmi. Miután a sajtóhoz fordult, kirúgták – már nem a zaklatással vádolt pedagógust, hanem a nyilvánossághoz forduló kollégáját.

1
4 5 6 7 8
18