Riasztó lemorzsolódási arányokról, a 2019-es felvételiről és újabb felsőoktatási tüntetésekről is beszámoltunk ezen a héten.  Tovább »

Igyekeznek csökkenteni a pedagógusok terheit, az előírt órakeretet 24 órára levinni – erről beszélt Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Az oktatási kormányzat szerint sem a tanulók, sem pedig a tanárok nincsenek agyonterhelve a magyar iskolákban, ám az érintettek pont az ellenkezőjét...  Tovább »

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára a Budapesti Tanévnyitó Konferencián bejelentette, hogy a pedagógusok munkaterhelésének...  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az óraszámok mellett a tanárok hírlevél-feliratkozásaira, szakszervezeti és más szervezeti tagságaira, de még a Facebook-csoporttagságaira is...  Tovább »

A pedagógusok óraszámának csökkenését szeretné elérni a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), szerintük ugyanis a heti 40 óránál jóval...  Tovább »

"Bárki bármit mond, a pedagógusok presztízse, szabadsága ma a béka feneke alatt van.  Tovább »

Spórolásra játszik az állami iskolákat fenntartó Klebelsberg Központ a tantárgyfelosztáshoz kiküldött útmutatóval a Pedagógusok Demokratikus...  Tovább »

Alapos kutatómunkát végzett a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium fizikatanára, aki kiderítette, hány munkaórát is dolgozik.  Tovább »

Várhatóan két hét múlva megkezdheti működését a közérdekű nyugdíjas-szö­vetkezetek érdekképviseleti szerveze­te, nyugdíjas pedagógusokat azonban...  Tovább »

A Pedagógusok Demokratikus Szervezete nyílt levéllel fordul Balogh Zoltán emberierőforrás-miniszterhez, amelyben többek között azt kérik, hogy...  Tovább »

Mintegy harmincezer résztvevőt várnak az osztrák közalkalmazottak szakszervezeteinek szerda délutánra meghirdetett...  Tovább »

Szeptembertől a heti 40 óra kötelező munkaidőből 32 órával kell elszámolniuk a tanároknak: az ezalatt végzett...  Tovább »

A Munkástanácsok Országos Szövetsége a pedagógusok munkaterhelésének átfogó vizsgálatát kezdeményezi, a szakszervezet...  Tovább »

Olaszországban diákok és tanárok közösen vonultak az utcákra pénteken tiltakozásul a Monti-kormány oktatást érintő...  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X