Rossz hírünk van azoknak, akik októberben-novemberben érettségiznek (újra) történelemből: csak az új, kronológiát nem tartalmazó atlaszt...  Tovább »

Több olvasónk leírta véleményét a töriatlaszok körül kialakult mizériáról - ezekből szemezgettünk.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

"Az oktatási kormányzatnak a kiadók több évtizede használt kiadványai elleni harcában szemmel láthatólag a legkevésbé a diákok számítanak" -...  Tovább »

Az érettségi reggeléig nem jutott el mindenkihez az a rendelet, amely a történelmi atlaszok használatát szabályozta az idei vizsgára.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kicsit megtévesztő lehet a rendelet, sokan pórul járhatnak, ha nem figyelnek.  Tovább »

Fontos dologra hívta fel a figyelmet a Történelemtanárok Egylete.  Tovább »

Nem csak a négyjegyű függvénytábla, de az atlaszok és a helyesírási szótár is hasznos segítség lehet.  Tovább »

Akár már a következő, 2017/2018-as tanévben az új történelmi atlaszt használhatják a középiskolások.  Tovább »

A tervek szerint nyárra elkészíti az új középiskolás történelmi atlaszt a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézete - jelentette ki az...  Tovább »

Jövőre már csak az új típusú történelmi atlaszt szabad érettségin használni.  Tovább »

Idén tavasszal még lehet használni a régi atlaszt az érettségin, ősszel azonban már csak az államit.  Tovább »

A történelemtanárok el szeretnék érni, hogy idén és a jövőben is lehessen használni az érettségin a régi történelmi atlaszt.  Tovább »

Nahalka István megütközött a kormány tervein, hogy szigorúbban ellenőriznék a kritikus civil szervezeteket, így a Tanítanék Mozgalmat és a...  Tovább »

Az állami mellett a jobb minőségű régi történelmi atlasz érettségin való használatáért és a szabad tankönyvválasztásért akciónak a tanárok.  Tovább »

Ősztől már csak a hiányos állami atlaszokat lehet használni a mostani tervek szerint, de a hétköznapokban használt tankönyvekkel is baj van.  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X