Meglehetősen elavult szemléletet tükröz - így reagált az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) oldalán olvasható, az új történelmi atlaszról...  Tovább »

A 2018-as őszi és a 2019-es tavaszi érettségin már csak az új történelmi atlaszt használhatják majd a diákok.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Eddig több mint 2600-an írták alá azt a petíciót, amelyet 11.  Tovább »

Valóban méltánytalan lenne, ha a következő tanévben vagy később érettségizők hátrányosabb helyzetbe kerülnének az idei évben vizsgát tevő társaiknál...  Tovább »

hirdetés

Már több százan írták alá azt a petíciót, amelyet 2019-ben érettségiző középiskolások indítottak: azt szeretnék elérni, hogy ők is használhassák...  Tovább »

Újabb diák számolt be arról, hogyan vették el tőle a történelemérettségin a kronológiát tartalmazó atlaszt, amelyet pedig - egy ősszel módosított...  Tovább »

„Az idei érettségi időszakban is sikerült zavart okozni a jogszabályok folyamatos módosítgatásaival.  Tovább »

Nemcsak egy budapesti, hanem egy zalaegerszegi iskolában is elvették a kronológiát tartalmazó atlaszt a diákoktól a szerdai történelemérettségin -...  Tovább »

Eddig egyetlen bejelentés sem érkezett az Oktatási Hivatalhoz (OH), senki nem jelezte, hogy a felügyelő tanárok nem engedték használni a kronológiát...  Tovább »

Adják le a kronológiát tartalmazó atlaszt, mert ezt mégsem használhatják - ezt kérte az egyik budapesti gimnázium tanára a középszinten...  Tovább »

A tavalyi atlaszkáosz után idén nyugodtabban indul a történelemérettségi - egy ősszel megjelent jogszabály alapján az érettségizők gyakorlatilag...  Tovább »

Jól jártak a jogszabályok változásával azok a diákok, akik idén érettségiznek: gyakorlatilag bármilyen középiskolai történelmi atlaszt bevihetnek a...  Tovább »

Milyen segédeszközöket lehet használni a magyar-, a töri- vagy éppen a matekérettségin?  Tovább »

Elküldte a megújított történelmi atlasz elemzését Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkárnak a Történelemtanárok Egylete.  Tovább »

"Ha a diák nincs tisztában az Aranybulla keletkezésének évszámával, akkor ennek az ismeretnek a megszerzéshez a térkép és az atlasz semmivel sem fog...  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X