Most felmérhetitek, hogy mennyire vagytok jók történelemből, menniyre ismeritek a fogalmakat, ha az összes témából vegyesen kérdezünk.  Tovább »

Felismernétek egy-egy festményről vagy rajzról a történelem legismertebb személyiségeit?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Az évszámok, az ok-okozati viszonyok átlátása mellett a fogalmak is fontosak történelemből. Ismeritek a következő fogalmakat? Teszteljétek!  Tovább »

Előfordulhat, hogy ezeket az évszámokat csak azoktól fogják kérdezni, akik emelt szinten vizsgáznak történelemből. Ti vagytok ilyen szinten töriből?  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ki mit talált fel? Magyar feltalálók közül válogattunk nektek. Mindenkit ismertek?  Tovább »

Híres történelmi szereplőkről, királyokról és királynőkről, hercegekről és hercegnőkről válogattunk nektek portrékat. Felismeritek őket?  Tovább »

Lássuk, hogy milyen szinten álltok történelemből. Ezzel a kvízzel most tesztelhetitek a tudásotokat.  Tovább »

Lássuk, mennyire vagytok jók történelemből, és ezzel párhuzamosan mennyire jó az arcmemóriátok. Ti felismeritek a következő személyeket, uralkodókat?  Tovább »

Sokak számára az évszámok jelentik az igazi kihívást a történelemtanulásban. Ettől függetlenül ezt a tesztet még nekik is ajánljuk.  Tovább »

A történelemben nem csak az évszámok fontosak, a fogalmakat is helyesen kell tudni ahhoz, hogy adott esetben átlássátok az eseményeket.  Tovább »

Ha nagyon pengék vagytok töriből és úgy gondoljátok, hogy nyáron is menne a sok évszám, akkor itt egy újabb történelem teszt.  Tovább »

Biztosan nem ez lesz a legegyszerűbb kvíz, amit valaha csináltál. Történelmi kvíz angolul, csak profiknak.  Tovább »

A könnyebbektől haladunk a bonyolultabbak felé.  Tovább »

Az rendben van, hogy tudod, ki volt Mátyás király vagy éppen Mária Terézia, de vajon felismered őket képről?  Tovább »

Magyar vonatkozású csaták a középkortól az 1956-is forradalomig. Ehhez a teszthez komoly történelmi ismeretek kellenek.  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X