Szeretitek a történelmet és jók is vagytok belőle? Akkor ez a teszt nektek szól. Ismeritek a következő személyeket?  Tovább »

Jók vagytok töriből? Akkor ez a teszt sem foghat ki rajtatok. Tudjátok, hogy a következő hét fogalom mit jelent?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Az előző évek középszintű történelemérettségi feladatsoraiból válogattunk nektek kérdéseket, amelyekre forráshasználat nélkül is lehet tudni a...  Tovább »

Mindig is szerettétek a töriórákat? Próbáljátok ki a következő három tesztet, és tegyétek próbára a tudásotokat!  Tovább »

hirdetés

Mikor kezdődött a magyar oktatásban a folyamatos átállás a bolognai rendszerre? Hányadjára sikerült bevezetni a 8 osztályos iskolarendszert?  Tovább »

Mi a különböző magyar városok latin elnevezése?  Tovább »

Felismeritek a történelmi személyeket a portréjukról? Magyar grófokról, grófnőkről, bárókról és politikusokról állítottunk össze egy fotósorozatot.  Tovább »

Jól ismeritek a történelmi fogalmakat? Ezzel a kvízzel tesztelhetitek, hogy mennyire biztos a tudásotok.  Tovább »

Szerda esti tesztünkben húsz festményt mutatunk nektek. A feladat egyszerű: meg kell mondanotok, kik szerepelnek ezeken a festményeken.  Tovább »

Három olyan kvízt választottunk nektek, amelyek mindegyike különleges szemszögből közelíti meg a történelmet.  Tovább »

Híres történelmi személyektől származó mondatok közül válogattunk nektek, ezek nagy többsége megtalálható a középiskolás történelemkönyvekben is.  Tovább »

Egy történelmi teszttel zárhatjátok a napot, összesen tíz kérdésre kell helyesen válaszolnotok.  Tovább »

Nagy hangsúlyt fektettek a történelem órákon a forráshasználatra?  Tovább »

Olvastatok róluk a történelemkönyvben, esetleg filmekben is felbukkantak? Lássuk, mennyire ismeritek a következő híres történelmi alakokat.  Tovább »

Lássuk, mennyire vagytok képben a történelmi évszámokkal. Ezeket az eseményeket is ismeritek. Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X