Híres történelmi személyektől származó mondatok közül válogattunk nektek, ezek nagy többsége megtalálható a középiskolás történelemkönyvekben is.  Tovább »

Egy történelmi teszttel zárhatjátok a napot, összesen tíz kérdésre kell helyesen válaszolnotok.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Nagy hangsúlyt fektettek a történelem órákon a forráshasználatra?  Tovább »

Olvastatok róluk a történelemkönyvben, esetleg filmekben is felbukkantak? Lássuk, mennyire ismeritek a következő híres történelmi alakokat.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Lássuk, mennyire vagytok képben a történelmi évszámokkal. Ezeket az eseményeket is ismeritek. Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Mennyire ismeritek Magyarország kastélyait? Felismeritek őket egyetlen fotó alapján?  Tovább »

Lássuk, mennyire mennek a történelmi évszámok. Vajon nektek ötös lenne az érettségi, ha ma lenne?  Tovább »

Hallottatok már a zsebkendőszavazásról? És a győri programról?  Tovább »

Lássuk, mennyire ismeritek a híres történelmi személyeket. Ebből a kvízből most kiderül. Ti felismeritek őket? Most tesztelhetitek a tudásotokat.  Tovább »

A hidegháború kora az érettségin is fontos téma. Lássuk, mennyire figyeltetek az órákon. Nektek hibátlan lesz?  Tovább »

Felkészülés vagy csak szórakozás? Mennyire mennek a fogalmak, évszámok és összefüggések? Emelt szinten érettségiztetek, vagy arra készültök?  Tovább »

Most felmérhetitek, hogy mennyire vagytok jók történelemből, menniyre ismeritek a fogalmakat, ha az összes témából vegyesen kérdezünk.  Tovább »

Felismernétek egy-egy festményről vagy rajzról a történelem legismertebb személyiségeit?  Tovább »

Az évszámok, az ok-okozati viszonyok átlátása mellett a fogalmak is fontosak történelemből. Ismeritek a következő fogalmakat? Teszteljétek!  Tovább »

Előfordulhat, hogy ezeket az évszámokat csak azoktól fogják kérdezni, akik emelt szinten vizsgáznak történelemből. Ti vagytok ilyen szinten töriből?  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X