Hamarosan megkezdődnek a 2018-as érettségi szezon szóbeli vizsgái. Lássuk, hogy milyenek a szabályok történelemből.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Újabb diák számolt be arról, hogyan vették el tőle a történelemérettségin a kronológiát tartalmazó atlaszt, amelyet pedig - egy ősszel módosított...  Tovább »

„Az idei érettségi időszakban is sikerült zavart okozni a jogszabályok folyamatos módosítgatásaival.  Tovább »

hirdetés

Nemcsak egy budapesti, hanem egy zalaegerszegi iskolában is elvették a kronológiát tartalmazó atlaszt a diákoktól a szerdai történelemérettségin -...  Tovább »

Eddig egyetlen bejelentés sem érkezett az Oktatási Hivatalhoz (OH), senki nem jelezte, hogy a felügyelő tanárok nem engedték használni a kronológiát...  Tovább »

Az emelt szintű töriérettségi megoldókulcsát is nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal - itt nézhetitek meg a dokumentumot.  Tovább »

Nyilvánosságra hozta a középszintű töriérettségi hivatalos megoldását az Oktatási Hivatal - itt nézhetitek meg, hány pontot szereztetek.  Tovább »

Adják le a kronológiát tartalmazó atlaszt, mert ezt mégsem használhatják - ezt kérte az egyik budapesti gimnázium tanára a középszinten...  Tovább »

"Szükséges volt a kellő háttértudás, habár direktben nem kérdeztek fogalmakat, azért azok, akik jártasabbak a témákban, kellő háttértudással...  Tovább »

Ti melyik esszépárt választottátok a mai töriérettségin? Szavazzatok!  Tovább »

Mind a közép-, mind az emelt szintű érettségi véget ért történelemből. Ezt gondolják a diákok a feladatokról.  Tovább »

Véget ért az idei töriérettségi, szerintetek milyenek voltak a feladatok? Könnyen mentek vagy voltak nehézségek? Mit gondoltok az esszéfeladatokról?  Tovább »

A feleletválasztós feladatsor nehezebb, az esszékérdések könnyebbek voltak a szerdai középszintű történelem érettségi a vizsga után az MTI-nek...  Tovább »

A történelemérettségi 50 %-a kifejtendő feladatokból áll. Ezek értékelési szempontjairól, kritériumairól olvashattok ebben a cikkben.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X