Közoktatás Nagy Barnabás

Már itthon sem sci-fi az okos eszközökkel oktatás, és ebből ilyen dolgok születhetnek

Elolvasom

Egy budapesti suliban jártunk, ahol már nincs kitiltva az okostelefon az osztálytermekből, és a házit is elektronikusan küldik el a diákok. Alternatív órákon azt is megtudtuk, hogy nem csak a kütyük lényegesek, hanem egy új szemléletmódra van szükség az oktatásban, amit például azzal is fejleszteni lehet, ha felhívják Szingapúrt.

Közoktatás Nagy Barnabás

Budapest belvárosában megmutatták, mi ma az oktatás csúcsa

Elolvasom

Az utóbbi hónapokban nem csak a felületes szemlélőnek üthették meg kizárólag negatív hírek a fülét az oktatással kapcsolatban. Nem csoda, hogy ebben a csatazajban nem kapott nagy nyilvánosságot, hogy Budapest közepén a világ talán leginnovatívabb tanárai gyűltek össze, és tanácskoznak három napon keresztül.

Felnőttképzés Eduline

Hogyan menjetek suliba sokkal kipihentebben? Nem is olyan nehéz

Elolvasom

A középiskolások számára már visszatért, a főiskolásokat még csak kísérti – ez a korán kelés, amit pont akkor visel az ember nehezen, amikor fiatalként akár délig is tudna aludni. Sokkal könnyebb lenne az élet, ha reggel frissen és kipihenten kelnétek, igaz? Ez nem lehetetlen, csak ismerni kell az emberi szervezet. Adunk pár tippet, hogy ti is reggeli hősök lehessetek.

Közoktatás Nagy Barnabás

Rákapott a jövő oktatására a kormány: sikeres modell áll előttük

Elolvasom

„Tabletizálná” a kormány az oktatást, így a következő években sok országhoz hasonlóan a táblagépek itthon is fontos szerephez jutnának az iskolákban. Jelenleg egyetlen hasonló projekt fut, a Telenor által indított Hipersuli Program, amin keresztül már láthatók, hogyan ítélik meg diákok, tanárok és szülők a táblagépes oktatást. Megnéztük, mire kell figyelnie a kabinetnek, ha komolyan gondolja a tabletizálást.