Felsőoktatás MTI

Hatalmas botrány robbant ki egy katonai akadémián: folyamatosan zaklatják a diáklányokat

Elolvasom

Florence Parly francia védelmi miniszter elfogadhatatlannak nevezte a diáklányok elleni zaklatásokat a Saint-Cyr katonai akadémia előkészítő tanfolyamain, miután a Libération című napilap pénteken nyilvánosságra hozta ezeket. A tárcavezető intézkedéseket ígért a legjelentősebb francia katonai oktatási intézmény "hangos kisebbsége" ellen.

Felsőoktatás Eduline

Kirúgták az ELTE TÓK dékánját, súlyos az ügy

Elolvasom

A dékán visszaél a hatalmával – erről tett bejelentést az egyetemen az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar Dékáni Hivatalának egyik munkatársa, vagyis Mikonya György beosztottja. A hvg.hu azt írja, az intézmény lefolytatta az adott esetben az etikai vizsgálatot, információik szerint Mikonya szexuálisan zaklatta, ágynak lökte, tapogatta és nyalogatta beosztottjait, miközben hatalmával élve folyamatosan sakkban tartotta őket.

Felsőoktatás Eduline

Az ELTE-t is elérte a zaklatási botrány: üzent a hallgatóknak a HÖK

Elolvasom

"Számíthattok ránk, erre szavunkat adjuk" - többek között ezt üzente az ELTE HÖK a Facebookon a hallgatóknak, miután pénteken az Index arról írt, hogy egy névtelen Facebook-üzenet szerzője azt állítja, az ELTE egyik professzor emeritus címre is esélyes oktatója szexuálisan zaklatta, nemcsak őt, hanem más kollégákat és hallgatókat is.

1 2 3 4 5 6