"Elsősorban nem az anyagi gondok okozzák a gyerekek tanulási, beilleszkedési és viselkedési problémáit" - írja az oktatást érintő problémákról egy...  Tovább »

A beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézség (BTMN) kategória megszüntetésének szándéka olvasható ki szakértők szerint abból a tájékoztató...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Az oktatási jogok biztosához tavaly érkezett panaszok számában nem történt radikális változás, mintegy 1600 jelzést regisztráltak, ugyanakkor egy...  Tovább »

Kiderült, hogy komoly problémákkal kell szembenézniük a sajátos nevelési igényű diákok szüleinek, amikor iskolát keresnek gyerekeiknek.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Folyamatosan bővülnek a sajátos nevelési igényű gyermekekkel foglalkozó szakemberek képzési lehetőségei - tudatta a Klebelsberg Központ közleményben.  Tovább »

Mulasztásokat és jogsértő gyakorlatokat tárt fel az alapvető jogok biztosa a sajátos nevelési igényű tanulók oktatáshoz való hozzáférésében.  Tovább »

Megoldódni látszik annak a hatéves hiperaktív kisfiúnak az ügye, akit egyetlen környékbeli iskola sem akart felvenni - írja a 444.hu.  Tovább »

Botrányt okozott az iskola évkönyv egy texasi intézményben - a kiadvány összeállítói "fogyatékosnak" titulálták a...  Tovább »

Csaknem félmillió tanuló veszítheti el a sajátos nevelési igényű diákoknak járó segítséget Nagy-Britanniában.  Tovább »

Veszélybe került a budapesti sajátos nevelési igényű gyerekeket oktató alapítványi iskolák működése, miután nyáron a Fővárosi Közgyűlés úgy döntött:...  Tovább »

Már nyár elején is egyértelmű volt, hogy nehéz év vár a speciális nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó alapítványi iskolákra.  Tovább »

Állatkertnek nevezte munkahelyét az egyik nagy-britanniai, sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó általános iskolájának tanára a Facebookon.  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X