A falusi iskolák szegregálódása már akkor megindul, ha csak azt hiszik a szülők, hogy veszélybe került az oktatás minősége, de a roma diákok...  Tovább »

Csobánkán egy kis létszámú iskola működött egészen 2015-ig, ahova főleg a település roma származású gyerekei jártak.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Hibátlan eredménnyel nyerte meg a Simonyi Zsigmond-versenyt a hetedik osztályos karancslapujtői diáklány.  Tovább »

Egy új törvénytervezet szerint legálisan lehetne elkülöníteni a diákokat, Brüsszel még a bevezetés előtt lépett.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Múlt héten jelent meg az Út a felsőoktatásba ösztöndíjprogram kiírása - mivel sokan kérdeztétek, kik és hogyan jelentkezhetnek a programra...  Tovább »

Megsértette az egyenlő elbánás elvét a kelet-szlovákiai Szentmihályfalva (Sariské Michalany) általános iskolája...  Tovább »

Ma a magyarországi általános iskolások mintegy 13 százaléka roma származású, több mint százezer gyerek – derül ki egy...  Tovább »

A kormányzat erősíteni szeretné az Országos Roma Önkormányzat iskolafenntartó szerepét – jelentette ki Balog Zoltán, a...  Tovább »

A Pest megyei kormányhivatal vezetője, Tarnai Richárd utasítására gödi, illetve váci iskolákban kezdheti meg az új tanévet az a hét csörögi kisdiák...  Tovább »

Egy nappal a becsengetés előtt jelöli ki az illetékes kormányhivatal azokat az iskolákat, ahol csütörtökön elkezdhetik a tanévet a csörögi roma...  Tovább »

A roma és nem roma fiatalok között jelentősek a különbségek olvasási és matematikai kompetenciák terén, de ezeket nem az etnikai hovatartozás, hanem...  Tovább »

Egy diák kivételével kizárólag romák tanulnak a Pest megyei Csobánka általános iskolájában, a településen élő nem roma szülők ugyanis más iskolákba...  Tovább »

Pokorni Zoltán, az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának elnöke több hazai oktatási intézmény vezetőivel együtt fővédnökként...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X