Hogyan szabná át a közoktatást Kásler Miklós?  Tovább »

Alapos kutatómunkát végzett a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium fizikatanára, aki kiderítette, hány munkaórát is dolgozik.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Több mint 300 aktív tanári álláshirdetés van ma Magyarországon, csak Budapesten nyolcvannál több betöltetlen tanári állást lehet találni.  Tovább »

Milyen az alkalmassági vizsga az osztatlan tanárszakokon? Kell-e készülni valamilyen szakirodalomból? Hány perces a vizsga?  Tovább »

hirdetés

Balog Zoltán szerint "minden napra akadna egy-egy jó hír, egy-egy biztató eredmény, egy új fejlesztés, egy megnyíló lehetőség".  Tovább »

Javultak a gyermekek és a pedagógusok esélyei a magyar oktatási rendszer változásaival - így összegezhetőek az Emberi Erőforrások Minisztériuma...  Tovább »

Összecsúszott a két típusú tanárképzés gyakorlati része, így rengeteg a kistanár a szegedi gyakorlóiskolákban.  Tovább »

Nagyon sok diák jelentkezett idén a pedagógusképzések valamelyikére, nem volt ez máshogy Nyíregyházán sem, ahol összesen 14,5%-al nőtt a felvett...  Tovább »

A felsőoktatási felvételi során alapképzésben, illetve osztatlan mesterképzésben általában nincsenek felvételi vizsgák, a felvételi pontokat a...  Tovább »

A hatosztályos gimnáziumokban matematikából átlagosan Szingapúr eredményeit hozták a diákok, a gond az általános iskolában és a szakképzésben...  Tovább »

Sem az iskolák, sem a társadalom nem készült fel a nyári szünet rövidítésére - nyilatkozta a Nemzeti Pedagóguskar (NPK) elnöke a Magyar Időknek.  Tovább »

A tanárok felelőssége van a középpontban, pedagógusnak lenni nem magánügy - hangoztatta az emberi erőforrások minisztere a Klebelsberg Képzési...  Tovább »

Eltűnik a mesterszak, így aki alapdiplomával akar tanárrá válni, kezdhet mindent az elején.  Tovább »

A tanárok több mint harmada 50 évesnél idősebb, nem lesz egyszerű az utánpótlás.  Tovább »

A leendő tanárok továbbra is kitartanak amellett, hogy növelni kell a szakmódszertani és a pedagógiai tartalmak súlyát a tanárképzésben és...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X