Közoktatás Eduline

Titkolta betegségét: két hónapig tanított a tbc-s pedagógus

Elolvasom

Több mint száz worcesteri diáknak és iskolai dolgozónak kell tbc-szűrésre mennie a téli szünet utolsó napjaiban, a Quinsigamond általános iskola egyik tanáráról ugyanis nemrég derült ki, hogy több mint két hónapja szenved tuberkulózisban. A pedagógus már október óta tudott fertőző betegségéről, de senkinek nem szólt, és minden nap bejárt dolgozni.

Közoktatás Eduline

Videó: ilyen tanárt még nem láttak a magyar diákok

Elolvasom

Néhány év múlva a dél-koreai iskolákban már csak elvétve lehet majd találkozni hús-vér pedagógusokkal: az Engkey nevű tanárrobotot ugyanis egyre több oktatási intézményben próbálják ki, az osztályteremben guruló gépezet máris a diákok kedvence.

Közoktatás Eduline

Botrányos iskolai tanórával sokkolták a diákokat

Elolvasom

Bizarr tanórát tartott tizennyolc diáknak egy nebraskai tanár: a vágóhídra vitte a tanulókat, hadd lássák, hogyan készülnek azok a hústermékek, amelyeket nap mint nap fogyasztanak. Az iskolai program botrányba fulladt, a legtöbb diák sírásban tört ki, sokan pedig öklendezni kezdtek, amikor a szemük láttára vágták le az állatokat.

Közoktatás Eduline

Csökkenhet a tanárok kötelező óraszáma

Elolvasom

Mérsékelné a tanárok terhelését, és kisebb létszámú osztályokat indítana a kormány, az intézkedéseknek köszönhetően várhatóan több pedagógusra lesz szükség a pályán, sikerülhet megmenteni az intézményeket, és javulhat a színvonal.

Közoktatás Eduline

Minden eddiginél szigorúbb egyetemi felvételi lesz a tanárszakokon?

Elolvasom

Magas pályakezdő bérek, már a képzés elején kiemelt ösztöndíjak, osztatlan képzés, megfelelő színvonalú továbbképzés és az elhelyezkedés garantálása - így foglalta össze Pokorni Zoltán, a parlament oktatási bizottságának fideszes elnöke a pedagógus-életpályamodell általa legfontosabbnak ítélt elemeit szerdán egy szakmai konferencián Budapesten. Gloviczki Zoltán közoktatási helyettes államtitkár lehetséges modellként említette, hogy a pedagógus-életpálya egy kétéves gyakornoki időszakból és három - kivételes esetben négy - további szakaszból állna.

Közoktatás Eduline

Mennyi lesz a tanárok fizetése 2012-től?

Elolvasom

Kiverte a biztosítékot a tanároknál a pedagógus életpályamodell – az oktatási államtitkárság ugyanis egyik pedagógus szakszervezet véleményét sem kérte ki a tervezet kidolgozásakor. A bértábla átalakításával elégedettek az iskolák, de a tanárok "vizsgáztatása" már nem aratott osztatlan sikert. Az új rendszert leghamarabb a 2012/2013-es tanévben vezethetik be.

1
4 5 6 7 8 9 10