Közoktatás Eduline

Kinek a legnagyobb a "csomagja"? Lelepleződött a botrányhős tanárnő

Elolvasom

Katharine Birbalshing a brit munkáspárt oktatáspolitikájára mért lesújtó kritikájával szerezte hírnevét a konzervatív párt tavaly októberi konferenciáján, az angol pedagógus nevét azonban ismét felkapta a brit média. Ezúttal szókimondó randikönyve miatt, amelyben a főhős többek közt arra a kérdésre keresi a választ, hogy melyik partnerének nagyobb a „csomagja”.

Közoktatás Eduline

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a diákját elcsábító tanárnő

Elolvasom

Nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta az a 27 éves tánctanárnő, aki „elrabolta”, majd többször lefeküdt tizenöt éves tanítványával. Sokak szerint a bíróság szigorúbb büntetést is kiszabhatott volna a pedagógusra, az egyik bizonyíték ugyanis egy fénykép volt, amelyen Sarah Pirie és diákja szerepel - félreérthetetlen helyzetben.

Felsőoktatás Eduline

Mit titkolhat el a szülő elől a tanár, és mit nem?

Elolvasom

Továbbadhatja-e a tanár a szülőknek azokat at információkat, amelyeket diákjai négyszemközt közölnek vele? Beszélgethetnek-e egymás között a tantestület tagjai a tanulók teljesítményéről, képességeiről és családi körülményeikről? Mikor köti a titoktartás a pedagógust, és mikor kötelessége a bíróságnak elküldeni a diákokra vonatkozó információkat?

Közoktatás Eduline

Tanársztrájk: nem mentek bele az alkuba a szerb pedagógusok

Elolvasom

Nem fogadták el a sztrájkoló szerb tanárok a kormány ajánlatát: az oktatási miniszter kevesebb mint tízmilliárd dinárt szánna a pedagógusok bérének emelésére, a szakszervezetek szerint azonban legalább húszmilliárdos ráfordításra lenne szükség. Szerbia iskoláinak kétharmadában továbbra sincs tanítás – írja a dunatv.hu.

1
4 5 6 7 8 9 10