Közoktatás MTI

PSZ: mondjanak nemet az etikai kódexre

Elolvasom

Nyílt levélben kéri a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a nemzeti pedagóguskar tagjait, hogy a kar november 14-i közgyűlésének napirendjéről vegyék le az etikai kódexet, ne járuljanak hozzá annak kiadásához. Szerintük ugyanis alkotmányt sértene, ha a pedagóguskar magatartási szabályokat állapítana meg.

Közoktatás Eduline

Kiválasztják a tanárok krémjét - itt vannak a részletek

Elolvasom

Az óvodák, iskolák fejlesztéseinek, tudásmegosztásának támogatása lesz a feladata azoknak a pedagógusoknak, akik egy uniós projekt keretében most a mesterpedagógus és kutatótanár profilok kialakításában vesznek részt. Az afféle elit pedagóguskar tagjai kreativitásukkal jobbítani szeretnének az életpályamodellen – írta a Népszabadság.

Közoktatás Eduline

Pórul járhatnak az álláskereső pedagógusok a KLIK miatt

Elolvasom

Nem jogosultak a munkahely elvesztése után legfeljebb 90 napig járó álláskeresési járadék egyösszegű kifizetésére azok a munkavállalók, akik ugyanannál a munkáltatónál helyezkednek el, ahol a járadék megállapítását megelőzően utoljára dolgoztak. Ez elég komoly probléma lehet egy utcára kerülő, majd újra elhelyezkedő pedagógusnak, aki nem nagyon tud máshova menni dolgozni, mint a KLIK-hez - írta az atv.hu.

Közoktatás Eduline

Nyolc dolog, amivel őrületbe lehet kergetni a tanárokat

Elolvasom

A tanév csak másfél hét múlva kezdődik, a pedagógusok zöme azonban már ezekben a napokban is bejár az iskolákba, ezért aztán aktuális témát feszeget a BuzzFeed cikke, amely alapján összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amikkel őrületbe lehet kergetni a tanárokat és tanítókat.

Közoktatás Eduline

Megható videó: mit üzennétek volt tanáraitoknak?

Elolvasom

Különleges kezdeményezést indított az „Értsünk szót” nevű, tréningeket szervező cég, amely ismert embereket kért arra, hogy videóüzenetben mondjanak köszönetet életük meghatározó tanárainak, tanítóinak. Kinek hálás D. Tóth Kriszta, Palya Bea, Pachmann Péter vagy Szántó Dávid? És ti kinek mondanátok köszönetet?

1
4 5 6 7 8 9 10