Egyre több japán orvosi egyetemen kerülnek hátrányos helyzetbe a felvételi vizsgára jelentkező nők egy felmérés szerint - figyelmeztetett Sibajama...  Tovább »

Átfogó vizsgálatot indítottak pénteken Japán valamennyi orvostudományi egyetemén a nemek közötti egyenlőség elvének betartásáról az után, hogy a hét...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Éveken át manipulálta a tokiói orvostudományi egyetem a felvételi pontszámokat: a nőkét csökkentették, egyes férfiakét pedig megemelték, hogy...  Tovább »

A Tokiói Orvosi Egyetemen a felvételi eljárás során az összpontszám tíz, vagy akár húsz százalékát is levonták a női jelentkezőktől.  Tovább »

hirdetés

Melyek a legnépszerűbb orvosi, egészségtudományi képzések a 2018-as felvételin?  Tovább »

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a friss diplomás orvosok számával büszkélkedett.  Tovább »

A Semmelweis Egyetemen – ellentétben egyes homeopátiát gyakorló orvosok állításával – nem lehet licencvizsgát tenni a vitatott megítélésű...  Tovább »

Ötszázzal növelik az orvosképzésben elérhető helyek számát jövő évtől Angliában, részben az általános orvoshiány, részben pedig az attól való...  Tovább »

Milyen ponthatárok lesznek a három népszerű orvosi-egészségtudományi osztatlan képzésen? Hány pont kell az állami ösztöndíjas férőhelyhez?  Tovább »

Kis mértékben ugyan, de csökkent az orvosok elvándorlása az utóbbi években; tavaly 615 magyar doktor kérte a külföldi munkavállaláshoz szükséges...  Tovább »

Rengeteg komment érkezett egyik olvasónk véleménycikkéhez. Miről kell(ene) fókuszálnia a biológiaérettséginek?  Tovább »

"Valamiért úgy érzem, nem csak a mi hibánk, hogy jó pár sorstársammal együtt hosszú ideje küzdünk a felvételért" - írja egyik olvasónk, aki szerint...  Tovább »

A jövőben a budapestiek ellátásából is ki kell vennie a részét az egyetemnek.  Tovább »

Lövöldözés történt pénteken az ankarai orvosi egyetem egyik klinikájának gyógyszertári raktárában, három ember életét vesztette, további ketten...  Tovább »

Mégiscsak jobb megoldás, ha nem kell élő kutyákon gyakorolniuk az állatorvosnak készülő hallgatóknak.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X