Emlékeztek még a híres középiskolai memoriterekre? Most összegyűjtöttünk párat, és arra vagyunk kíváncsiak, hogy tudjátok-e, hogy kitől idézünk.  Tovább »

Lássuk, mennyire vagytok képben, ha a Harry Potter történetekről kérdezünk titeket- Ha olvastátok a könyveket és a filmeket is kívülről tudjátok...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Lássuk, mennyire ismeritek a magyar szólásokat, közmondásokat.  Tovább »

Ismeritek a régi nagy slágereket? Most kiderül, hogy mennyire, hiszen ebben a kvízben arra kell válaszolnotok, hogy mikor jelentek meg ezek a számok.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ebben a rövid kvízben arra kell válaszolnotok, hogy a következő magyar települések melyik megyénkben vannak.  Tovább »

Most kiderül, hogy mennyire ismeritek a magyar tájszavakat, ebben a kvízben a tíz legérdekesebbet gyűjtöttük össze. Nektek hibátlan lesz?  Tovább »

Jól eligazodtok az országban? Ismeritek a kisebb településeket is? Akkor ez a teszt nem foghat ki rajtatok.  Tovább »

Az évszámok, az ok-okozati viszonyok átlátása mellett a fogalmak is fontosak történelemből. Ismeritek a következő fogalmakat? Teszteljétek!  Tovább »

Klasszikus filmekből állítottunk össze nektek egy gyors tesztet. Melyik évben jelentek meg ezek a filmek?  Tovább »

Jókai Mór szókincsét a szakértők 20 ezer szóra becsülik. Egyik regényéből érdekes kifejezéseket válogattunk nektek. Tudjátok, hogy mit jelentenek?  Tovább »

Ebből a tesztből azt tudhatjátok meg, hogy mennyire vagytok jók földrajzból. Lássuk, nektek hibátlan lesz-e.  Tovább »

Nem rövid azoknak a magyar szavaknak a listája, amelyeknek egy magyar sem tudja a jelentését. Most összeszedtünk újabb öt szót.  Tovább »

Előfordulhat, hogy ezeket az évszámokat csak azoktól fogják kérdezni, akik emelt szinten vizsgáznak történelemből. Ti vagytok ilyen szinten töriből?  Tovább »

"Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!" Tudjátok, hogy honnan idéztünk? Mennyire vagytok otthon a filmek világában?  Tovább »

Elsőre lehet, hogy könnyűnek tűnnek ezek a kérdések, de higgyétek el, nem mindegyiket lehet megválaszolni azonnal.  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X