Hány pontot szerezhettek a felsőoktatási felvételin, ha ugyanabból az idegen nyelvből emelt szintű érettségit és nyelvvizsgát is tesztek?  Tovább »

2020-tól az egyetemre vagy főiskolára felvételizők nem választhatnak, kötelező lesz legalább egy középfokú nyelvvizsgát tenniük.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Egy vagy két nyelvvizsgával vágtok neki a 2017-es egyetemi-főiskolai felvételinek? Itt megtaláljátok az összes pontszámítási szabályt.  Tovább »

Az alapszabály évek óta változatlan: a B2-es, komplex (régi nevén középfokú, C típusú) nyelvvizsgáért 28, a C1-es, komplex (régi nevén felsőfokú, C...  Tovább »

hirdetés

Kapnak-e többletpontot a nyelvvizsgáért azok a diákok, akiknek e felvételihez kötelező volt két tárgyból az emelt szintű érettségi?  Tovább »

Még nem késtetek el a nyelvvizsgával, ha szeretnétek érte pluszpontot kapni az idei felvételin.  Tovább »

Milyen feltételekkel kaphattok pluszpontot a külföldi nyelvvizsgákért? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Hány pont jár a felvételin a közép- és felsőfokú nyelvvizsgáért? Összesen hány pontot lehet szerezni nyelvvizsga-bizonyítványokkal?  Tovább »

Minden középiskolában legalább két idegen nyelvet kell tanítani, megszűnnek a nyelvi előkészítő osztályok, és csak középfokú nyelvvizsgával lehet...  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X