Még mindig magas azoknak a végzős középiskolásoknak az aránya, akik nem rendelkeznek középfokú nyelvvizsgával.  Tovább »

Miért fontos, hogy ha még nincs, meglegyen a nyelvvizsgátok a nyárig?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Kell-e jelezni a felsőoktatási felvételi jelentkezéskor, hogy a következő hónapokban - várhatóan - sikerül majd a nyelvvizsga?  Tovább »

„Ha a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendelet előírásain nem változtatnak, akkor a követelmények között szerepelni fog, hogy...  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hány pontot kaphattok a felsőoktatási felvételin a B2-es és a C1-es nyelvvizsgáért? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Hány pontot szerezhettek a felsőoktatási felvételin, ha ugyanabból az idegen nyelvből emelt szintű érettségit és nyelvvizsgát is tesztek?  Tovább »

A 2020-as felvételin már csak azok juthatnak be egyetemre, főiskolára, akik legalább középfokon beszélnek egy idegen nyelvet - és ezt bizonyítani is...  Tovább »

2020-tól az egyetemre vagy főiskolára felvételizők nem választhatnak, kötelező lesz legalább egy középfokú nyelvvizsgát tenniük.  Tovább »

2020-tól szigorúbbak lesznek a felvételi feltételei - derül ki a felsőoktatási felvételi szabályairól szóló rendeletből.  Tovább »

Legalább egy középfokú nyelvvizsgát kell megszerezni ahhoz, hogy diplomát kapjon az ember, 2020-tól pedig már az egyetemre se lehet majd bekerülni...  Tovább »

2020-tól csak az felvételizhet egyetemre vagy főiskolára, akinek legalább középfokú nyelvtudása van.  Tovább »

Három év múlva már csak az felvételizhet egyetemre, akinek lesz középfokú nyelvvizsgája.  Tovább »

A gimisek elismerik, hogy csak különórákkal sikerülhet az érettségi előtti középfokú nyelvvizsga, ennek ellenére sem bánják, hogy 2020-tól kötelező...  Tovább »

Nem baj, ha még nincs nyelvvizsgád. Olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Nem igaz, hogy csak magántanárral lehet eljutni a nyelvvizsgáig, a középiskolai nyelvórák száma megfelelő, "amennyiben a tanulók megfelelően...  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X