Lássuk, hogy mennyire vagytok jók ha a helyesírásról van szó. Nektek hibátlan lenne elsőre is?  Tovább »

A magyar nyelvben számos olyan furcsa összetett szó van, amelyet gondolkodás nélkül használsz, de nagy valószínűséggel bele sem gondolsz, hogy...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Nincs is jobb annál, mint amikor az ember egy nehéz nap után kikapcsolódásként egy nyelvtani kvízzel teszteli tudását.  Tovább »

Különböző területekről válogattunk nektek izgalmas kérdéseket.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha szeretitek gyarapítani a szókincseteket, vagy csupán érdekelnek a tájszavak, a népies kifejezések, akkor ez a tesztet nektek találtuk ki.  Tovább »

A megszokottól eltérően most nem a helyes, hanem a helytelen választ keressük. Így is hibátlan lesz ez a kvíz?  Tovább »

Nem jelent problémát, ha a számokat betűkkel is le kell írnotok? Tudjátok a szabályokat? Ebből a kvízből kiderül, teszteljétek a tudásotokat.  Tovább »

BÚÉK vagy B.Ú.É.K.? Újév vagy új év? Az új helyesírási szabályzatnak megfelelően írjátok jókívánságaitokat? Ebből a tesztből kiderül, hajrá!  Tovább »

Tudjátok, mit jelentenek a következő kifejezések? Nyelvi teszt péntek reggelre.  Tovább »

Mennyire jó a helyesírásotok? Le tudjátok írni ezeket a szavakat hibátlanul? Most kiderül.  Tovább »

Lássuk, mennyire ismeritek a magyar helyesírás szabályait. Ezzel a gyors teszttel most könnyedén kideríthetitek.  Tovább »

Tudjátok, hogy mi az a gábli, vagy pontosan mit jelent az, hogy pagony?  Tovább »

Ebben a kétperces tesztben arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire ismeritek a magyar tájszavainkat. Ti tudjátok, hogy milyen az, aki parapács?  Tovább »

Lássuk mennyire boldogultok a következő nyelvtani kvízzel, amiben az a kérdés, hogy rövid vagy hosszú a magánhangzóval írjuk a kérdéses szavakat.  Tovább »

A következő tesztben a nyelvtantudásotokat tesztelhetitek. Ebben a kétperces kvízben kilenc szó helyes elválasztására vagyunk kíváncsiak.    Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X