Mindig jól jön, ha az ember visszaigazolást kap a szókincséről, esetleg új szavakat tanulhat. Ti hogy vagytok ezzel?  Tovább »

Nektek hogy megy a helyesírás? Ebben a kvízben a földrajzi nevek helyes írásmódját kell eltalálnotok. Menni fog?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

A helyesírást sosem árt gyakorolni. Nektek nem okoznak fejtörést a következő tesztek? Lássuk, mennyi lesz hibátlan?  Tovább »

Lássuk, nektek hibátlan-e a helyesírásotok. Tudjátok, hogy kell helyesen írni a következő tíz szót? Most kiderül.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Lássuk, le tudjátok-e írni a következő tíz szót helyesen. Nektek mindegyik hibátlan lesz? Teszteljétek magatokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Kiválasztottunk nektek néhány jövevényszót a magyar nyelvből, ezekről kell kitalálnotok, hogy melyik nyelvből erednek. Hányat találtok el?  Tovább »

Olvastátok a Toldit? Akkor biztosan találkoztatok ezekkel a szavakkal. De vajon azt is tudjátok, hogy mit jelentenek? Teszteljétek.  Tovább »

Ha jók vagytok irodalomból és szeretnétek egy jót nevetni, akkor ezt a kvízt nektek találtuk ki.  Tovább »

Teszteljétek ismereteiteket ezzel kvízzel. A Magyar tájszavak és népies lexikai elemek adatbázisából válogattunk nektek.  Tovább »

A következő tesztajánlóban találkozhattok idegen szavakkal és régi magyar szavakkal is. Ismeritek őket?  Tovább »

A magyar nyelvben számos olyan furcsa összetett szó van, amelyet lehet, hogy gondolkodás nélkül használtok.  Tovább »

Teszteljétek szókincseteket, ismeritek ezeket a szavakat? Ha van, amit nem, sosem késő gyakorolni. Hajrá!  Tovább »

Lássuk, mennyire vagytok jó helyesírók. El tudjátok helyesen választani a következő szavakat? Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Tíz idegen szó jelentését kell eltalálnotok ebben a kvízben. Nem okoz gondot? Lássuk.  Tovább »

Felismeritek a különböző korstílusokat, irányzatokat? A következő kvízben művészeti alkotásokból kell rájönnötök, hogy milyen stílusról lehet szó.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X