Lássuk, mennyire vagytok jók nyelvtanból. Tudjátok, hogyan kell elválasztani a következő szavakat? Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Olyan helyesírási kvízzel készültünk nektek, amiben többek között a legproblémásabb helyesírási kérdésekkel is találkozhattok. Nektek hibátlan lesz?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Lássuk, mennyire jó a helyesírásotok. Képben vagytok azzal, hogy j vagy ly? Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Olvasott szöveg értése, hallás utáni szövegértés, írásbeli szövegalkotás, beszédkészség, nyelvhelyesség – sokáig e képességek ellenőrzéséből állt...  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Újabb tíz magyar szót válogattunk nektek a régi magyar szavak magyarázó adatbázisából.  Tovább »

A Régi magyar szavak magyarázó adatbázisából válogattunk nektek érdekesebbnél érdekesebb kifejezéseket. Vajon tudjátok, hogy mit jelentenek ezek?  Tovább »

Tudjátok, hogy milyen népekkel volt kapcsolatban a magyar a honfoglalás előtti és utáni időszakokban?  Tovább »

Lássuk, kifognak-e rajtatok ezek a tájszavak. Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel. Nektek hibátlan lesz?  Tovább »

A magyar helyesírás egyik legnehezebb része, igazi mumus sokak számára. Teszteljétek a tudásotokat.  Tovább »

Nektek mind a tíz kérdés hibátlan lesz? Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Ti ismeritek ezeket a tájszavakat? Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Különböző témákból válogattunk nektek egyszerű kérdéseket, például a földrajz vagy a kultúra területéről.  Tovább »

Ebben a kvízben, most arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire vagytok tisztában a magyar szólásokkal és közmondásokkal.  Tovább »

Lássuk, hogy mennyire vagytok jók ha a helyesírásról van szó. Nektek hibátlan lenne elsőre is?  Tovább »

A magyar nyelvben számos olyan furcsa összetett szó van, amelyet gondolkodás nélkül használsz, de nagy valószínűséggel bele sem gondolsz, hogy...  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X