Közületek sokan szeptemberben kezditek az egyetemet, főiskolát. Már igazi egyetemistává avanzsáltatok? Mennyire ismeritek a következő fogalmakat?  Tovább »

Mindig jól jön, ha az ember visszaigazolást kap a szókincséről, esetleg új szavakat tanulhat. Ti hogy vagytok ezzel?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Feltalálók és találmányaik, műszaki és különböző technikai eszközzel kapcsolatos kérdésekkel találkozhattok a következő kvízben.  Tovább »

Ma már egészen furcsa szakmákkal lehet találkozni, minél hosszabb egy pozíció neve, annál komolyabbnak tűnik. Ti mennyire vagytok képben?  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nektek hogy megy a helyesírás? Ebben a kvízben a földrajzi nevek helyes írásmódját kell eltalálnotok. Menni fog?  Tovább »

Nap mint nap járjátok az utcákat, de tudjátok, hogy kinek a nevét viselik? Néhány budapesti utcanevet választottunk nektek. Kikről nevezték el őket?  Tovább »

Mennyire ismeritek a magyar közmondásokat? Be tudjátok őket fejezni? Lássuk!  Tovább »

Izgalmas műveltségi kvízekkel tesztelhetitek magatokat. Lássuk, hogy ismeritek e a következő szavak jelentését.  Tovább »

Az utóbbi időkben is számos érdekesnél érdekesebb kvízt készítettünk nektek, ezek közül most az irodalmiakból állítottunk össze válogatást.  Tovább »

Lássuk, nektek hibátlan-e a helyesírásotok. Tudjátok, hogy kell helyesen írni a következő tíz szót? Most kiderül.  Tovább »

Kiválasztottunk nektek néhány jövevényszót a magyar nyelvből, ezekről kell kitalálnotok, hogy melyik nyelvből erednek. Hányat találtok el?  Tovább »

Mit jelent a furtina, vagy a sziket? Lássuk, ismeritek-e ezeket a szavakat. Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Olvastátok a Toldit? Akkor biztosan találkoztatok ezekkel a szavakkal. De vajon azt is tudjátok, hogy mit jelentenek? Teszteljétek.  Tovább »

Ha jók vagytok irodalomból és szeretnétek egy jót nevetni, akkor ezt a kvízt nektek találtuk ki.  Tovább »

Teszteljétek ismereteiteket ezzel kvízzel. A Magyar tájszavak és népies lexikai elemek adatbázisából válogattunk nektek.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X