Lássuk, tudtok-e helyesen írni, vagy felismeritek-e a következő verseket? Teszteljétek magatokat ezekkel a kvízekkel.  Tovább »

Most a megszokottaktól eltérően nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy tudjátok-e melyik a helyes írásmód, hanem azt, melyik a helytelen. Így is menne?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Nektek jó a helyesírásotok? Tegyétek próbára magatokat ezzel a kvízzel. Egybe vagy külön kell írni ezeket a szavakat?  Tovább »

Tudjátok, hogy a következő szavakat hogyan választjuk el helyesen? Most tesztelhetitek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

hirdetés

Mennyire ismeritek a magyar tájszavakat? Izgalmas kvízt tölthettek ki. Kitaláljátok, hogy mit jelentenek ezek a szavak?  Tovább »

Ismeritek a nagy filozófusok szövegeit? Lássuk, hogy egy idézet alapján be tudjátok-e lőni, hogy ki a szerző.  Tovább »

Közületek sokan szeptemberben kezditek az egyetemet, főiskolát. Már igazi egyetemistává avanzsáltatok? Mennyire ismeritek a következő fogalmakat?  Tovább »

Mindig jól jön, ha az ember visszaigazolást kap a szókincséről, esetleg új szavakat tanulhat. Ti hogy vagytok ezzel?  Tovább »

Feltalálók és találmányaik, műszaki és különböző technikai eszközzel kapcsolatos kérdésekkel találkozhattok a következő kvízben.  Tovább »

Ma már egészen furcsa szakmákkal lehet találkozni, minél hosszabb egy pozíció neve, annál komolyabbnak tűnik. Ti mennyire vagytok képben?  Tovább »

Nektek hogy megy a helyesírás? Ebben a kvízben a földrajzi nevek helyes írásmódját kell eltalálnotok. Menni fog?  Tovább »

Nap mint nap járjátok az utcákat, de tudjátok, hogy kinek a nevét viselik? Néhány budapesti utcanevet választottunk nektek. Kikről nevezték el őket?  Tovább »

Mennyire ismeritek a magyar közmondásokat? Be tudjátok őket fejezni? Lássuk!  Tovább »

Izgalmas műveltségi kvízekkel tesztelhetitek magatokat. Lássuk, hogy ismeritek e a következő szavak jelentését.  Tovább »

Az utóbbi időkben is számos érdekesnél érdekesebb kvízt készítettünk nektek, ezek közül most az irodalmiakból állítottunk össze válogatást.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X