Felnőttképzés Eduline

Mire figyelj az álláskeresésnél? Két sikeres pályakezdő tanácsai

Elolvasom

Számít-e az önéletrajz, vagy inkább az interjúra érdemes gyúrni? Szükségszerűen kihullanak-e a személyes interjún az izgulós jelentkezők? Kell-e többet teperni egy állásért nőként? Két fiatal nővel beszélgettünk, akik jelenlegi pozíciójuk megszerzésével jókora lépést tettek karrierjükben. A közös bennük, hogy mindketten pályakezdők a maguk szakmájában, és úgy érzik, a lehető legjobb helyre kerültek.

Felnőttképzés Eduline

Az IT szexi, csak a nők még nem tudnak róla?

Elolvasom

Miért választja kevés nő az informatikai és a műszaki pályát? Miért csodálkozik mindenki, ha női informatikussal találkozik? Miben segíthetnek a vállalatok, és miért nem mernek reálszakokra felvételizni a középiskolás lányok? Informatikusokat kérdeztünk a tapasztalataikról.

Felnőttképzés Eduline

„Le kell bontani azt a nézetet, amely szerint egy nőnek nincs keresnivalója az informatika világában”

Elolvasom

Idén kilencedik alkalommal rendezték meg az Opening Windows – Női üzleti reggeli a Microsoftban című szakmai napot, amelynek témája a generációk közötti együttműködés a munkahelyen, illetve a jövő technológiai kihívásai voltak. A rendezvény után Friedl Zsuzsannával, a Microsoft magyarországi központjának HR-vezetőjével beszélgettünk a nők helyzetéről az informatikai szektorban.