"Sokan azzal csábítják az általános iskolába a gyerekeket, hogy már elsőtől angolt tanulhatnak.  Tovább »

Kulturális vállalkozásnak nevezte az emberi erőforrások minisztere azt, ha valaki németül tanul Magyarországon vagy Közép-Európában.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Külföldi ösztöndíjak, itthoni képzések és munkalehetőségek közül válogathatnak azok a középiskolások, egyetemisták és friss diplomások, akik...  Tovább »

Rengeteg ember beszéli, a tudomány egyik "anyanyelve", komoly érték a munkaerőpiacon, ha beszélitek - többek között ezért érdemes németül tanulni.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Néhány év alatt több ezer szóval lett gazdagabb a német nyelv.  Tovább »

Az egyetemisták alig több mint ötöde tanult valamilyen nyelvet a felsőoktatási intézmények keretein belül a 2016-2017-es tanévben - közölte a Magyar...  Tovább »

Németül tanulók, figyelem: a sokat vitatott német helyesírási reform után 21 évvel ismét megújították néhány helyen a hivatalos szabályzatot: a...  Tovább »

Mire számítson az, aki németből érettségizik? Mennyi ideje lesz az egyes feladattípusokra, és milyen segédeszközöket használhat?  Tovább »

A kisujjeltartós nyelvészek kedvenc csemegéjébe szaladtunk angol-német vonalon.  Tovább »

Az egykori újpesti labdarúgó szerint egy nyelv van, amit minden magyar labdarúgónak beszélnie kellene.  Tovább »

Német csapata hazaküldte a magyar játékost, mert komoly lemaradással küzd, de nem futballtudásban.  Tovább »

A Darmstadti Egyetem szerint ezt a Volksverräter jelentése érdemelte ki.  Tovább »

Ideje lenne leszámolni azzal a tévképzettel, hogy szörnyű ez a nyelv.  Tovább »

Egy német kifejezés Európa leghosszabb szava a Europe's Not Dead blog összeállítása szerint. A leghosszabb magyar szó csak holtversenyben a hatodik.  Tovább »

Kreatív oktatáspolitikusainknak hála az elmúlt években sem volt hiány hajmeresztő ötletekből: iskolaköpeny, részösztöndíj, PhD-t helyettesítő...  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X