Közoktatás Eduline

Mit ér az érettségi? Mennyi idő alatt lehet állást találni diploma nélkül?

Elolvasom

„Nemrég fejeztem be a gimnáziumi tanulmányaimat. Úgy volt, hogy továbbtanulok valamelyik főiskolán vagy egyetemen, de sajnos nem jött össze, pedig elég jó lett az érettségim, meglett volna a kellő pontszám, de a családom anyagi helyzete miatt kénytelen voltam állás után nézni a tanulás helyett. Sajnos nagyon hamar szembeültem vele, mennyit ér egy frissen érettségizett fiatal a munkaerőpiacon. Gyakorlatilag semmit” – olvasható a Munkahelyi Terror blog legfrissebb bejegyzésében.

Felsőoktatás Eduline

Hány hónap alatt találnak állást a frissdiplomások?

Elolvasom

Míg az orvosok, a jogászok és a közgazdászok viszonylag gyorsan el tudnak helyezkedni, az agrár-, természet- és társadalomtudományos végzettségűek, valamint a pedagógusok jóval hosszabb idő alatt találnak munkát – derül ki a diplomások életpályáját vizsgáló kutatásokból.

Felsőoktatás Eduline

Mennyit ér a diploma? Tíz szakma, amellyel könnyű állást találni

Elolvasom

Biokémikus, orvos-kutató, betegápoló és belső ellenőr - aki ilyen szakmát választ, annak a következő években nem kell a munkanélküliségtől tartania. Az amerikai statisztikai hivatal összegyűjtötte azokat a területeket, ahol 2018-ig jelentősen nő majd a munkaerő iránti kereslet. A listán szereplő tíz szakma közül nyolc az egészségügyhöz és a szépségápoláshoz, egy a pénzügyi szolgáltatásokhoz, egy pedig az információs technológiához kapcsolódik.

Nyelvtanulás Eduline

Ezért kell minél hamarabb megtanulnod angolul

Elolvasom

Az angol nyelv ismeretét fogalmazzák meg leggyakrabban elvárásként a nyelvtudásnál a munkáltatók, így idén a munkaerőt kereső cégek 61 százaléka jelölte meg az angol nyelv ismeretét a sikeres pályázat feltételeként, míg a második legkeresettebb nyelv a német volt - derül ki a Workania állásportál által működtetett fizetesek.hu legfrissebb felméréséből.

1 2