Ha sokat olvastok és szeretitek az irodalmat, akkor ezeket a kvízetek élmény lesz kitöltenetek.  Tovább »

Ha irodalomórán jobban megismerkedtetek egy-egy szerző magánéletével, ez a kvíz tetszeni fog nektek.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

A populáris irodalomnak is lehet szerepe az irodalomtanításban, elsősorban az általános iskolákban – így válaszolt Rétvári Bence, az Emberi...  Tovább »

Tudjátok, hogy milyen álnéven írt Rejtő Jenő? Ismeritek Petőfi vagy éppen Krúdy álneveit? Hallottatok már a Kákay Aranyos névről?  Tovább »

hirdetés

A költészet világnapján bekukkantottunk a magyar irodalom legismertebb szereplőinek otthonába, hálószobájába, nappalijába.  Tovább »

Ki volt Radnóti Miklós első szerelme? Hogyan nem lett Petőfi Sándorné Prielle Kornéliából? Miért nem tetszett Babits Mihálynak Csinszka?  Tovább »

Újabb összeállítással jövünk: megzenésített magyar verseket mutatjuk be nektek.  Tovább »

A pénteki lazításhoz (és az élvezetesebb magyarórákhoz) ajánlunk ma négy videót.  Tovább »

Petőfi-verseket mindenki olvasott már, ha máshol nem, az általános vagy középiskolai magyarórán.  Tovább »

Tudjátok, végül kihez ment hozzá Kozmutza Flóra? Na és azt, hogy kinek volt viharos kapcsolata Osvát Ernővel? Ezekhez hasonló kérdések várnak rátok.  Tovább »

Adyt mindenki Ady Endreként ismeri, pedig nem ez volt a teljes neve.  Tovább »

Pontosabban Petőfi Sándor családjáról.  Tovább »

Csokonai-életmű, klasszicizmus, Vas István egyik műve, hivatalos levél - ezek voltak az emelt szintű magyarérettségi témái és feladatai az idén.  Tovább »

Korrekt feladatsort kaptak a vizsgázók a középszintű magyarérettségin az eduline által megkérdezett szaktanárok...  Tovább »

A középszintű magyarérettségi hivatalos megoldását itt nézhetitek meg Az emelt szintű magyarérettségi hivatalos...  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X