Kovács, Tóth, Nagy - tudjuk, hogy ezek a vezetéknevek eléggé gyakoriak Magyarországon. Hasonlóképpen tud bárki példát hozni keresztnevekre is.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Jól ismeritek a kortárs magyar irodalmat vagy emlékeztek még a kötelező olvasmányokra? Teszteljétek ezzel a három kvízzel.  Tovább »

Jól ismeritek a kortárs magyar irodalmat? Lássuk, hogy eltaláljátok-e, hogy ki a szerző. Teszteljétek magatokat.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Emlékeztek még a kötelező olvasmányokra? Lássuk, mennyire ismeritek fel a kevésbé meghatározó részekről őket.  Tovább »

Lássuk, felismeritek-e költőinket és íróinkat a tankönyvekben szereplő képek alapján. Felismeritek őket akkor is, ha az arcukat eltakartuk?  Tovább »

Sokat olvastok? Akkor a következő kvíz nem okozhat gondot, hiszen több kötelező olvasmányra is rákérdezünk. Ki a szerző?  Tovább »

Ha sokat olvastok és szeretitek az irodalmat, akkor ezeket a kvízetek élmény lesz kitöltenetek.  Tovább »

Ha irodalomórán jobban megismerkedtetek egy-egy szerző magánéletével, ez a kvíz tetszeni fog nektek.  Tovább »

A populáris irodalomnak is lehet szerepe az irodalomtanításban, elsősorban az általános iskolákban – így válaszolt Rétvári Bence, az Emberi...  Tovább »

Tudjátok, hogy milyen álnéven írt Rejtő Jenő? Ismeritek Petőfi vagy éppen Krúdy álneveit? Hallottatok már a Kákay Aranyos névről?  Tovább »

A költészet világnapján bekukkantottunk a magyar irodalom legismertebb szereplőinek otthonába, hálószobájába, nappalijába.  Tovább »

Ki volt Radnóti Miklós első szerelme? Hogyan nem lett Petőfi Sándorné Prielle Kornéliából? Miért nem tetszett Babits Mihálynak Csinszka?  Tovább »

Újabb összeállítással jövünk: megzenésített magyar verseket mutatjuk be nektek.  Tovább »

A pénteki lazításhoz (és az élvezetesebb magyarórákhoz) ajánlunk ma négy videót.  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X