Érettségi-felvételi Eduline

"Berzsenyi miatt kizártam a verselemzést" - tetszett a diákoknak a magyarérettségi

Elolvasom

Az előző évekhez képest könnyű volt az idei középszintű magyarérettségi – legalábbis az eduline-nak nyilatkozó vizsgázók szerint, akik között volt olyan is, aki már 11 órakor beadta a feladatlapot. A „netnyelvről” szóló szövegértelmezési feladat mindenkinek tetszett, a második rész feladatai közül a legtöbben az érvelést választották.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt az első infó a magyarérettségiről: "netnyelvről" szóló tanulmányt kaptak a diákok

Elolvasom

Az internetes és elektronikus nyelvhasználatról, a "netnyelvről", az sms-ek és az e-mailek nyelvezetéről szóló tanulmányrészletet kaptak a diákok az idei középszintű magyarérettségin - a két és fél oldalas szöveg elolvasására, értelmezésére és a tanulmányhoz kapcsolódó kérdések megválaszolására összesen hatvan percet kapnak a vizsgázók.

Érettségi-felvételi Eduline

Magyarérettségi: feladatsorok és megoldások elsőként itt!

Elolvasom

Indul a tavaszi érettségi szezon, a következő másfél hónapban összesen 117 800-an írásbeliznek és szóbeliznek. Az első napon magyarból vizsgáznak a diákok: középszinten 81 496-an, emelt szinten 1 848-an. Az írásbeli után jövünk a középszintű teszt nem hivatalos, szaktanár által kidolgozott megoldásával. Kövessétek folyamatosan frissülő tudósításunkat!

1
6 7 8 9 10 11 12