Érettségi-felvételi Eduline

''Még fél óra kellett volna'' - ezt gondolják a diákok a középszintű magyarérettségiről

Elolvasom

A szövegértési feladatsort nehéznek, a rendelkezésre álló időt kevésnek érezték az eduline-nak nyilatkozó diákok, akik ma írták a középszintű magyarérettségi írásbelijét. A szövegalkotási résszel viszont mindenki jól boldogult: volt, akinek inkább a novella-, másnak pedig a verselemzés jött be, de az érvelést is sokan választották.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt a magyarérettségi megoldása: szövegalkotási feladatok

Elolvasom

Három órát kaptak a középszintű magyarérettségi szövegalkotási feladatának megoldására a diákok - itt van a nem hivatalos megoldás. Mivel ahány diák, annyi esszé, és ahány tanár, annyi értékelés, az eduline által felkért szaktanár nem teljes fogalmazásokat írt, hanem a legfontosabb szempontokat, elemeket emelte ki. A magyarérettségi nap támogatását köszönjük a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolának.

Érettségi-felvételi Eduline

"Néhány kérdés érthetetlen volt" - kiverte a biztosítékot a magyarérettségi

Elolvasom

Bonyolult és érthetetlen volt néhány feladat a középszintű magyar írásbeli első, szövegértési részében a kommentelő diákok és szülők szerint, a feladatsort pedig sokan be sem tudták fejezni. A vizsgázóknak Grendel Lajos A modern magyar irodalom története című művének bevezetőjével kapcsolatban kellett 12 kérdésre válaszolniuk, hatvan perc alatt.

Érettségi-felvételi Eduline

Az érettségizők száma csökken, az emelt szintű magyarnak viszont egyre többen ugranak neki

Elolvasom

Míg a középszinten érettségizők száma négy év alatt több mint tízezerrel csökkent, az emelt szinten érettségizőké több mint 450-nel nőtt. Az érettségi után jövünk a középszintű írásbeli feladatsorával és nem hivatalos megoldásával, illetve a tanárok és a diákok véleményével a közép- és emelt szintű érettségiről.

Érettségi-felvételi Eduline

Magyarérettségi: feladatsorok és megoldások elsőként itt! Percről percre

Elolvasom

Elindult a tavaszi érettségi szezon, a következő másfél hónapban összesen 115 300-an írásbeliznek és szóbeliznek. Itt megtaláljátok a középszintű írsábeli nem hivatalos, szaktanár által kidolgozott megoldását, és a nap legfontosabb híreit is. A magyarérettségi nap támogatását köszönjük a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolának.

1
6 7 8 9 10 11 12