Kovács, Tóth, Nagy - tudjuk, hogy ezek a vezetéknevek eléggé gyakoriak Magyarországon. Hasonlóképpen tud bárki példát hozni keresztnevekre is.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Tudjátok, hogy mit jelentenek a következő idegen szavak? Teszteljétek tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Tudjátok, melyik város római neve volt Lutécia, vagy hány feleségét végeztette ki VIII. Henrik angol király?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Lássuk, mennyire vagytok tájékozottak Tudjátok, mire használják az oroszok a szamovárt vagy milyen tulajdonságot jelent a flexibilitás?  Tovább »

Jól ismeritek a híres magyar verseket? Ha most tíz részletet mutatnunk nektek, akkor kitaláljátok, ki az írójuk?  Tovább »

Kedden volt a magyar nyelv napja, ezért fellapoztunk pár szótárt, és kiválogattunk néhány nyelvújítás korabeli kifejezést.  Tovább »

Vajon felismeritek az alábbi magyar városokat és községeket légifotók alapján? Teszteljétek magatokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Összegyűjtöttünk néhány történelmi eseményt: tesztelhetitek, mennyire mennek a történelmi évszámok.  Tovább »

Felismeritek a klasszikus magyar zeneszerzőket? Öt képről kell eldöntenetek, hogy ki van rajta.  Tovább »

Jónéhány helyesírási kvízzel tesztelhettétek magatokat az utóbbi időben is. Lássuk, hogyan boldogultok most ezekkel.  Tovább »

Tudjátok, hogy mi volt az első balatoni gőzhajó neve vagy azt, hogy melyik a Duna egyetlen bal oldali mellékfolyója Magyarországon?  Tovább »

Lássuk, meg tudnátok-e oldani az idei őszi matekérettségi feladatait. Nektek hibátlan lesz? Teszteljétek magatokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Lássuk, mennyire ismeritek a magyar tájszavakat. Tudjátok, mit jelent a következő tíz kifejezés? Teszteljétek magatokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Emlékeztek még a kötelező olvasmányokra? Lássuk, mennyire ismeritek fel a kevésbé meghatározó részekről őket.  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X