Felsőoktatás Szabó Fruzsina

A bölcsészkaroknak is odacsapnak: ilyenek lesznek a keretszámok 2013-ban

Elolvasom

Rosszul járnak a 2013-as keretszámokkal a bölcsészszakokra és mesterképzésekre jelentkező felvételizők. Az erőforrás-minisztérium legfrissebb, az eduline birtokába került felsőoktatási tervezete alapján jövőre ezerrel kevesebb hallgatót vehetnek fel bölcsészképzésekre az egyetemek és főiskolák, de a mesterszakokra sem lesz könnyű bekerülni – 19 300 helyett csak 16 300 ösztöndíjas helyet hirdetnek meg. Az oktatási államtitkárság szerint minderről ősszel fog dönteni a kormány, egyelőre nem tárgyalnak a létszámról.

Felsőoktatás Gál Éva Laura

Ezt sem fogják megköszönni a diákok a kormánynak: korrigálás eredmény nélkül?

Elolvasom

„Tízezres mozgásteret” és „jelentős” átcsoportosítást ígért a 2012-es keretszámok miatt elégedetlenkedő felvételizőknek az oktatási államtitkárság, a bölcsész-, jogi, társadalomtudományi és gazdasági alapszakokra jelentkezők azonban így sem járnak majd jobban, ezek a képzések a pótfelvételi előtt sem kapnak plusz ösztöndíjas helyeket.

Felsőoktatás Czervan Andrea

Miben bízik Pokorni, mi dühíti Hillert?

Elolvasom

A felsőoktatásból több tízmilliárdot kivonó Széll Kálmán-terv "nem a legdicsőbb anyag", a "röghöz kötő" hallgatói szerződések bevezetése nem a legjobb megoldás, a diákhitel 2-vel pedig még mindig sok a probléma - egy egyetemistáknak rendezett szerdai vitaesten kiderült, a kormány legtöbbet kritizált felsőoktatási döntéseiről Hiller István és Pokorni Zoltán voltaképp ugyanazt gondolja. Decemberben mindketten nemmel szavaztak az új oktatási törvényekre.

1 2 3 4 5