Ebben a kvízben találkozhattok világirodalmi alkotásokkal és a magyar irodalom verseivel is. Egyszerű a kérdés: ki a szerző?  Tovább »

Az utóbbi hetekben is számtalan versfelismerős kvízt ajánlottunk nektek, ezek közül emelünk ki nektek hármat, nehézségi sorrendben.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Találkozhattatok már azzal az irodalmi kvízzel, amiben az első mondatuk alapján kell felismernetek a regényeket.  Tovább »

József Attila verseit kell felismernetek, de nem egy versszak, hanem egyetlen sor alapján. Felismeritek a verseket a harmadik sorukról?  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Elég egy első mondat ahhoz, hogy felismerjétek, melyik regényre gondoltunk?  Tovább »

Radnóti Miklós verseiből készítettünk nektek egy irodalmi kvízt. Lássuk, felismeritek-e, hogy melyik idézet, melyik verséből származik. Hibátlan lesz?  Tovább »

Irodalmi szöveggyűjteményből válogattunk nektek részleteket tíz olyan versből, amelyekkel jobb esetben találkoztatok órán is.  Tovább »

Lássuk, ismeritek-e ezeket a magyar szavakat, tudjátok-e, hogy mit jelentenek. Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

1825. február 18-án született Jókai Mór Komáromban, tehát ma van az író születésének 193. évfordulója. Lássuk, mennyire ismeritek regényeit.  Tovább »

Lássuk, mennyire ismeritek a következő irodalmi részleteket. Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Szilveszteri, újévi témájú magyar versekből válogattunk nektek. Felismeritek a szerzőiket? Hajrá!  Tovább »

Lássuk, mennyire figyeltetek irodalomórán. Ebben a kvízben arra vagyunk kíváncsiak, hogy tudjátok-e, kitől idézünk.  Tovább »

Magyarul beszélünk mégsem mindig tudjuk helyesen leírni a szavainkat, de mi a helyzet akkor, ha a helyesírási alapelvekre kérdeznek rá?  Tovább »

Az elmúlt napokban több irodalmi tesztet is ajánlottunk nektek, ma pedig egy válogatást találtok a ti kedvenc kvízeitekből.  Tovább »

Petőfi-verseket mindenki olvasott már, ha máshol nem, az általános vagy középiskolai magyarórán.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X