Lássuk, mennyire emlékeztek a kötelező olvasmányokra. Tudjátok, hogy Az ember tragédiájában milyen szín nem szerepel?  Tovább »

Jól ismeritek a magyar verseket? Lássuk, eltaláljátok-e hogy ki az idézett szövegek szerzője.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Jól ismeritek a magyar verseket? Ebből a tesztből kiderül, mennyire figyeltetek irodalomórán.  Tovább »

Szeretitek az irodalmat? Felismeritek ezeket az idézeteket, és azt is meg tudjátok mondani, melyik szerző művéből származnak?  Tovább »

hirdetés

Lássuk, mennyit olvastatok a nyári szünetben. Felismeritek ezeket a híres regényeket az első mondatukról?  Tovább »

Lássuk, mennyire vagytok jók magyar nyelvből, ha a régi szavakról és kifejezésekről kérdezünk titeket.  Tovább »

Ebben a kvízben találkozhattok világirodalmi alkotásokkal és a magyar irodalom verseivel is. Egyszerű a kérdés: ki a szerző?  Tovább »

Az utóbbi hetekben is számtalan versfelismerős kvízt ajánlottunk nektek, ezek közül emelünk ki nektek hármat, nehézségi sorrendben.  Tovább »

Találkozhattatok már azzal az irodalmi kvízzel, amiben az első mondatuk alapján kell felismernetek a regényeket.  Tovább »

József Attila verseit kell felismernetek, de nem egy versszak, hanem egyetlen sor alapján. Felismeritek a verseket a harmadik sorukról?  Tovább »

Elég egy első mondat ahhoz, hogy felismerjétek, melyik regényre gondoltunk?  Tovább »

Radnóti Miklós verseiből készítettünk nektek egy irodalmi kvízt. Lássuk, felismeritek-e, hogy melyik idézet, melyik verséből származik. Hibátlan lesz?  Tovább »

Irodalmi szöveggyűjteményből válogattunk nektek részleteket tíz olyan versből, amelyekkel jobb esetben találkoztatok órán is.  Tovább »

Lássuk, ismeritek-e ezeket a magyar szavakat, tudjátok-e, hogy mit jelentenek. Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

1825. február 18-án született Jókai Mór Komáromban, tehát ma van az író születésének 193. évfordulója. Lássuk, mennyire ismeritek regényeit.  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X