Irodalmi szöveggyűjteményből válogattunk nektek részleteket tíz olyan versből, amelyekkel jobb esetben találkoztatok órán is.  Tovább »

Lássuk, ismeritek-e ezeket a magyar szavakat, tudjátok-e, hogy mit jelentenek. Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

1825. február 18-án született Jókai Mór Komáromban, tehát ma van az író születésének 193. évfordulója. Lássuk, mennyire ismeritek regényeit.  Tovább »

Lássuk, mennyire ismeritek a következő irodalmi részleteket. Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Szilveszteri, újévi témájú magyar versekből válogattunk nektek. Felismeritek a szerzőiket? Hajrá!  Tovább »

Lássuk, mennyire figyeltetek irodalomórán. Ebben a kvízben arra vagyunk kíváncsiak, hogy tudjátok-e, kitől idézünk.  Tovább »

Magyarul beszélünk mégsem mindig tudjuk helyesen leírni a szavainkat, de mi a helyzet akkor, ha a helyesírási alapelvekre kérdeznek rá?  Tovább »

Az elmúlt napokban több irodalmi tesztet is ajánlottunk nektek, ma pedig egy válogatást találtok a ti kedvenc kvízeitekből.  Tovább »

Petőfi-verseket mindenki olvasott már, ha máshol nem, az általános vagy középiskolai magyarórán.  Tovább »

Kétszáz éve született Arany János, aki - minden túlzás nélkül - az egyik legismertebb magyar költő.  Tovább »

Nyolcvan éve, 1937. december 3-án hunyt el József Attila. A ma esti kvízzel kideríthetitek, mennyire ismeritek a költészetét.  Tovább »

Egy jó kis irodalmi teszttel készültünk ma estére: hét kötelező olvasmányból választottunk ki három-három szereplőt.  Tovább »

Jókai Mór szókincsét a szakértők 20 ezer szóra becsülik. Egyik regényéből érdekes kifejezéseket válogattunk nektek. Tudjátok, hogy mit jelentenek?  Tovább »

Múlt héten Ady Endrére emlékeztünk, ebből az alkalomból összeállítottunk nektek egy irodalmi tesztet. Próbáljátok ki!  Tovább »

Ma 134 éve, 1883-ban született Babits Mihály magyar költő, író, műfordító. Egy versfelismerős kvízben tesztelhetitek, mennyire ismeritek a műveit.  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X