Lássuk, mennyire vagytok tájékozottak Tudjátok, mire használják az oroszok a szamovárt vagy milyen tulajdonságot jelent a flexibilitás?  Tovább »

Jól ismeritek a híres magyar verseket? Ha most tíz részletet mutatnunk nektek, akkor kitaláljátok, ki az írójuk?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Kedden volt a magyar nyelv napja, ezért fellapoztunk pár szótárt, és kiválogattunk néhány nyelvújítás korabeli kifejezést.  Tovább »

Ma 74 éve halt meg Radnóti Miklós, a költő legszebb verseit pedig mindenki ismeri, a Radnóti-életmű ugyanis középiskolai tananyag.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

2019 tavaszán magyarból érettségiztek? Próbáljátok ki ezt a tesztet: a középiskolai memoriterekből idézünk fel néhányat.  Tovább »

Irodalmi tesztet ajánlunk csütörtök estére – a középiskolai tananyaghoz tartozó József Attila-verseket kell felismernetek.  Tovább »

Felismeritek leghíresebb íróinkat és költőinket egy-egy fotóról? Kiderül, ha kipróbáljátok hétfő esti tesztünket.  Tovább »

Nincs is jobb, mint egy irodalmi kvízzel kezdeni a tanévet. Lássuk, mennyire emlékeztek abból, amit tanultatok az elmúlt években.  Tovább »

Ha többféleképpen is kipróbálnátok, hogy mennyire vagytok otthon az irodalomban, akkor a következő válogatás nektek szól.  Tovább »

Lefordítottunk néhány Ady Endre-verset angolra, méghozzá a Google fordítója segítségével - és időnként érdekes fordításokat kaptunk.  Tovább »

Az irodalomban számos olyan regény van, aminek a kezdőmondata legendássá vált. Kitaláljátok, hogy melyik idézet melyik könyvből van?  Tovább »

Ha jók vagytok irodalomból és szeretnétek egy jót nevetni, akkor ezt a kvízt nektek találtuk ki.  Tovább »

Közel áll hozzátok a kortárs magyar irodalom? Akkor a következő teszt nem foghat ki rajtatok. Ki a szerzője az idézett részeknek?  Tovább »

Lássuk, mennyire vagytok képben a kortárs magyar versekkel. Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Ha sokat olvastok és szeretitek az irodalmat, akkor ezeket a kvízetek élmény lesz kitöltenetek.  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X