Nincs is jobb, mint egy irodalmi kvízzel kezdeni a tanévet. Lássuk, mennyire emlékeztek abból, amit tanultatok az elmúlt években.  Tovább »

Ha többféleképpen is kipróbálnátok, hogy mennyire vagytok otthon az irodalomban, akkor a következő válogatás nektek szól.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Lefordítottunk néhány Ady Endre-verset angolra, méghozzá a Google fordítója segítségével - és időnként érdekes fordításokat kaptunk.  Tovább »

Az irodalomban számos olyan regény van, aminek a kezdőmondata legendássá vált. Kitaláljátok, hogy melyik idézet melyik könyvből van?  Tovább »

hirdetés

Ha jók vagytok irodalomból és szeretnétek egy jót nevetni, akkor ezt a kvízt nektek találtuk ki.  Tovább »

Közel áll hozzátok a kortárs magyar irodalom? Akkor a következő teszt nem foghat ki rajtatok. Ki a szerzője az idézett részeknek?  Tovább »

Lássuk, mennyire vagytok képben a kortárs magyar versekkel. Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Ha sokat olvastok és szeretitek az irodalmat, akkor ezeket a kvízetek élmény lesz kitöltenetek.  Tovább »

Tudjátok, mit jelent az, hogy allé? És azt, hogy kilit? Most kiderül, ismeritek-e a következő tíz régi magyar szót. Teszteljétek a tudásotokat.  Tovább »

Ha sokat olvastok, akkor ez a kvíz sem foghat ki rajtatok. Lássuk, felsimeritek-e a híres regényeket az első mondatukról.  Tovább »

Ha kedvenc írójukról kérdezik a magyarokat, a válasz évtizedek óta ugyanaz: Jókai Mór. Lássuk, ti mennyire ismeritek Jókai munkásságát.  Tovább »

Három különböző irodalmi teszt közül válaszhattok: mennyire ismeritek ezeket az írókat és a regényeiket?  Tovább »

Kinek a hőse Bébé, Szeredás Emerenc vagy éppen Csepü Palkó? Zárjátok a napot egy irodalmi teszttel.  Tovább »

Ma van a magyar költészet napja, ebből az alkalomból három irodalmi tesztet ajánlunk nektek.  Tovább »

Tudjátok, hogy milyen álnéven írt Rejtő Jenő? Ismeritek Petőfi vagy éppen Krúdy álneveit? Hallottatok már a Kákay Aranyos névről?  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X