Közoktatás Eduline

A Facebookon csapnak össze az osztrák egyetemisták

Elolvasom

A tandíj és a felvételi vizsgák visszaállítása mellett tüntető több tízezer diák mellett megjelent egy újabb csoport is Ausztriában, akik az idén szeptemberben bevezetett rendszer mellett állnak ki. A két csoport most az interneten indított háborút egymás ellen.

Közoktatás Eduline

Schwarzenegger:

Elolvasom

Tankönyv helyett online tananyagból tanuljanak a diákok - terjesztette elő tervét Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó a gyerekek korszerű oktatásán kívül a könyvkiadás tetemes költségének megtakarítását is szem előtt tartva.

Közoktatás Edupress

A nappali tagozatos hallgatók három százaléka vezet saját blogot

Elolvasom

A mai egyetemisták, főiskolások elsősorban az online csatornákat használják az információk gyűjtésére, az önkifejezésre és kapcsolattartásra, a hallgatók több mint fele rendszeresen olvas blogokat, kilenc százalékuk kommentálja is azokat, három százalékuk pedig saját blogot vezet. A fiatalok egyharmada pedig a baráti beszélgetéseket, sörözéseket is internetes üzenetek segítségével szervezi meg - derül ki a djuice Digitális Kultúra Kutatásából.

Közoktatás Eduline

Digitális táblák használata

Elolvasom

Már a gyakorlatban vizsgáznak a digitális táblaként ismert multimédiás taneszközök, amelyek alkalmazása a régi tanári szakmai fogások újragondolásán túl új módszertani kérdések megválaszolását is szükségessé teszi.

Közoktatás Edupress

Játékos eszközökkel a gyermekek online biztonságáért

Elolvasom

Az internet segítségével a gyermekek házi feladatot készíthetnek, online kutathatnak, játszhatnak vagy tarthatják a kapcsolatot társaikkal. A fiatal korosztályt azonban számos veszély is fenyegeti a világháló tartalma miatt, melyre a december 10-étől futó induló Helló Háló nevet viselő kampány széles körű együttműködés által hívja fel az oktatók, a szülők és a diákok figyelmét. Az akció keretein belül oktatási segédleteket, a veszélyek elkerülését szolgáló eszközöket mutatnak be.

1 2 3 4