Huszonnyolc általános iskolában jogellenesen elkülönítették, ezzel diszkriminálták a cigány tanulókat, ezt állapította meg a Fővárosi Törvényszék...  Tovább »

Új alaptanterv, nyolcévente egy év tanulmányi szünet a pedagógusoknak, az óraszámok, az osztálylétszámok és a tananyag mennyiségének csökkentése, a...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Miután már mindkét intézmény szenátusa rábólintott, a Pető András Főiskola a Semmelweis Egyetembe olvad augusztusban; az integrációt - ami a...  Tovább »

A Semmelweis Egyetembe olvadhat a Pető András Főiskola, az integrációra mindkét intézmény szenátusa rábólintott, azt azonban még a minisztériumnak...  Tovább »

hirdetés

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) keretein belül folytatja tevékenységét a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja (SEK), de...  Tovább »

A kaposvári esetet követően további 17 iskolát zárathatnak be a magyar bíróságok, mert azok elkülönítették a cigány tanulókat - ez a legutóbbi...  Tovább »

Nyoma sem marad az egyik legnagyobb magyarországi "mozaikegyetemnek".  Tovább »

A Than Károly Ökoiskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola abban a tekintetben kiemelkedő a magyar oktatási intézmények közül,hogy az ENSZ...  Tovább »

Az emberi erőforrások minisztere szerint a spontán szegregáció nagyon káros folyamat, amit meg kell állítani, ellenstratégiát kell kialakítani, ezen...  Tovább »

Az emberi erőforrások minisztere szerint nem azzal van baj, ha egy iskolába csak roma gyerekek járnak, hanem azzal, ha ott nem kapják meg a...  Tovább »

Legutóbb két éve volt terítéken, most ismét előkerült a Budapesti Corvinus Egyetem feldarabolásának ötlete.  Tovább »

Az emberi erőforrások minisztere a vonatkozó dokumentumok beérkezése után dönt a Debreceni Egyetem (DE) és a Károly Róbert Főiskola integrációjáról...  Tovább »

A szlovák hatóságok semmit sem tesznek azért, hogy felszámolják a roma gyerekekkel szembeni megkülönböztetést az...  Tovább »

A legutóbbi, 2009-es PISA-vizsgálat eredményei ismét megerősítették: Magyarországon kiugróan magas a családi háttér...  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X