Lássuk, ti el tudjátok-e dönteni, hogy a következő szavakból a j vagy a ly hiányzik. Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel. Hibátlan lesz?  Tovább »

Mikor kezdődött a magyar oktatásban a folyamatos átállás a bolognai rendszerre? Hányadjára sikerült bevezetni a 8 osztályos iskolarendszert?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Mi a különböző magyar városok latin elnevezése?  Tovább »

Utánajártunk a húsvéti néphagyományoknak, ezek alapján állítottunk össze egy tájszavas kvízt.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Tudjátok, hogy mit ünneplünk húsvétkor? Milyen napokból áll a nagyhét, és hogyan kerül a képbe a húsvéti nyúl?  Tovább »

Felismeritek a történelmi személyeket a portréjukról? Magyar grófokról, grófnőkről, bárókról és politikusokról állítottunk össze egy fotósorozatot.  Tovább »

Lássuk, mennyire jó a helyesírásotok. Tudjátok, hogy a következő szavakból j vagy ly hiányzik? Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Jól ismeritek a történelmi fogalmakat? Ezzel a kvízzel tesztelhetitek, hogy mennyire biztos a tudásotok.  Tovább »

Ebben a kvízben találkozhattok világirodalmi alkotásokkal és a magyar irodalom verseivel is. Egyszerű a kérdés: ki a szerző?  Tovább »

Az utóbbi hetekben is számtalan versfelismerős kvízt ajánlottunk nektek, ezek közül emelünk ki nektek hármat, nehézségi sorrendben.  Tovább »

Találkozhattatok már azzal az irodalmi kvízzel, amiben az első mondatuk alapján kell felismernetek a regényeket.  Tovább »

József Attila verseit kell felismernetek, de nem egy versszak, hanem egyetlen sor alapján. Felismeritek a verseket a harmadik sorukról?  Tovább »

Elég egy első mondat ahhoz, hogy felismerjétek, melyik regényre gondoltunk?  Tovább »

Radnóti Miklós verseiből készítettünk nektek egy irodalmi kvízt. Lássuk, felismeritek-e, hogy melyik idézet, melyik verséből származik. Hibátlan lesz?  Tovább »

Olyan helyesírási kvízzel készültünk nektek, amiben többek között a legproblémásabb helyesírási kérdésekkel is találkozhattok. Nektek hibátlan lesz?  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X