A helyesírási hibák mindig ott bukkannak fel, ahol az ember legkevésbé várná.  Tovább »

Újabb helyesírási hiba, most a faliújságon üzent egy vállalkozó szellemű nyelvtanmágus.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Újabb helyesírási hibát talált - ezúttal egy krékeres zacskón - az MTA helyesírási oldalának egyik olvasója.  Tovább »

Újabb helyesírási hibát csípett el a helyesiras.hu egyik olvasója, a fotót Facebookon tették közzé.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Jobbnál jobb helyesírási teszteket ajánlottunk nektek az elmúlt hónapokban - itt találjátok a három legnépszerűbb kvízt.  Tovább »

Nem is kínos, inkább vicces. Vagy inkább őszinte?  Tovább »

Magyartanárokat kérdeztünk arról, milyen helyesírási hibák fordulnak elő a leggyakrabban a diákok dolgozataiban.  Tovább »

612 oldalas lesz az új helyesírási szabályzat, amelyet szeptember 3-án, 10 órakor mutatnak be a Magyar Tudományos Akadémián - írja az Index.  Tovább »

Hogyan használjátok az érettségin a helyesírási szabályzatot, és be kell-e vinnetek egy saját példányt? Itt vannak a részletek.  Tovább »

Minden vizsgázó kap helyesírási szótárt a magyarérettségi megoldásához? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Még mindig nem lehet tudni, mikor hozzák nyilvánosságra az új helyesírási szabályzatot, néhány változás azonban már most biztosnak tűnik.  Tovább »

A Magyar Tudományos Akadémia még nem közölte, mikor jelenik meg a helyesírási szabályzat tizenkettedik kiadása...  Tovább »

Helyesírási portált indított a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete, a helyesiras.mta.  Tovább »

Hány pontot vonnak le a magyarérettségin helyesírási hibák miatt? Lehet-e helyesírási szabályzatot használni a középszintű írásbelin?  Tovább »

Összegyűjtötte az új helyesírási szabályokat a Nyelv és Tudomány: a módosítások körülbelül egy évvel ezelőtt zárultak...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X