Automatikusan jár többletpont a 2015-ös felvételin, ha valakinek elváltak a szülei? Mire vonatkozik a hátrányos helyzet?  Tovább »

Csak néhány ponttal csúsztatok le az állami ösztöndíjas helyről, ezért most egy évet ki kell hagynotok az egyetem, főiskola előtt?  Tovább »

Kaphattok-e pluszpontot, ha a szüleiteknek általános iskolai végzettsége van? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Hány pont jár az emelt szintű érettségiért a 2014-es felvételin? Hány százalékos eredményt kell elérnetek? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.  Tovább »

Kapnak-e többletpontot a felsőoktatási felvételin a hátrányos helyzetű vagy fogyatékossággal élő diákok? Jár-e pont a gyermekgondozásért?  Tovább »

Minden szakon megkapjátok a 24 többletpontot az OKJ-s végzettségért? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.  Tovább »

Meddig lehet pótolni a hiányzó bizonyítványok másolatát?  Tovább »

Ha alap- vagy osztatlan képzésre jelentkeztek, a felvételin a szakirányú szakképesítésért 24 többletpontot kaphattok, de csak akkor, ha a képzési...  Tovább »

Kaptok-e többletpontot az idei felvételin a szakképesítésért, ha alapképzésre jelentkeztek? Mik a szabályok a felsőoktatási szakképzésen?  Tovább »

Legalább nyolcezer hátrányos helyzetű diák továbbtanulását segíti egy most induló program, amely négymilliárd...  Tovább »

Az előző szakomon el kellett végeznem egy kétszemeszteres angol szaknyelvi tantárgyat, amelyből szigorlatozni is...  Tovább »

A 2014-es felvételi időszakban már sem az OKJ-s végzettségért, sem a nyelvvizsgáért, sem az emelt szintű érettségiért nem kaphatnak többletpontokat...  Tovább »

Kemény versenyre számíthatnak a diákok a 2011-es felvételi időszakban: az egyetemek és főiskolák kevesebb hallgatót vehetnek fel a...  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X