Közoktatás Eduline

Miért a finn iskolák a legjobbak a világon?

Elolvasom

A tavalyi évben több mint száz külföldi delegáció járt Helsinkiben, ők mind arra keresték a választ, hogy vajon a finn iskolás gyerekek mitől teljesítenek mindig, és látványosan jobban a nemzetközi felmérésekben, mint más országok tanulói – írja a BBC internetes portálja.

Felsőoktatás Eduline

Megállapodást írt alá az OTP és a Debreceni Egyetem

Elolvasom

Keretmegállapodást kötött a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma és az OTP Bank a két intézmény hosszú távú együttműködéséről - jelentette be Csányi Sándor elnök-vezérigazgató és Nagy János, a centrum elnöke kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Közoktatás Eduline

Szabálytalanságok a középiskolai felvételikkel kapcsolatban

Elolvasom

Milyen szempontok alapján rangsorolhat az iskola a beiskolázásnál? Mikor hívhatják be a jelentkezőt szóbelizni és milyen adatokat kérhetnek ilyenkor tőle? Meddig kell mindenkit értesíteni a felvételi eljárás eredményéről? A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete néhány gyakran előforduló szabálytalanságra próbálja felhívni a figyelmet.

Közoktatás Eduline

Új középiskolai vetélkedő: ki tud többet a HVG-ből?

Elolvasom

Ezzel a címmel indít a HVG hetilap nyolc héten át tartó országos vetélkedőt középiskolások számára. A szervezők minden iskolai tanulócsapat és egyéni „versenyző” jelentkezésére számítanak, közülük is elsősorban azokra, akiket érdekelnek a nagyvilág történései, egy-egy közéleti, kulturális vagy történelmi esemény hátterére kíváncsiak, és nem utolsósorban szeretik a versenyzés izgalmát vagy vonzónak találják a sok értékes nyereményt.

Felsőoktatás Eduline

Megvannak a pótfelvételi ponthatárok: majdnem mindenki bekerült

Elolvasom

Közzétették a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokat, az érintettek a felvételi és besorolási döntésekről szóló írásos értesítést szeptember első napjaiban kapják kézhez. Az eljárás során jelentkező 13 400 diák közül 12 009-en bekerültek valamilyen képzésre. Sokan úgy próbáltak bejutni, hogy a szabályok szerint már nem is jelentkezhettek volna, mivel már korábban felvették őket egy képzésre vagy az összpontszámuk nem érte el a minimális határt.