Már csak két hónap, és megkezdődik a 2016-os felsőoktatási felvételi - íme, azoknak a szakoknak a listája, amelyekre nem lehet bekerülni egy vagy...  Tovább »

Nem lesz könnyű dolga azoknak, akik 2017-ben akarnak felvételizni.  Tovább »

A 2016-os felvételin több szakon is kötelező lesz az emelt szintű érettségi vizsga. Itt vannak a részletek.  Tovább »

Keresztféléves felvételin hány pontot kaphattok az emelt szintű érettségiért?  Tovább »

(x)

Duális képzés - dupla esély a Kecskeméti Főiskolán

Kecskeméten már nem próbaüzem! Duplázd esélyeid a duális képzést elsőként bevezető Kecskeméti Főiskolával és partnereivel!  Tovább »

Nyilvánosságra hozta a szerdai történelemérettségi feladatsorait és megoldását az Oktatási Hivatal.  Tovább »

Míg az érettségihez már minimum 50 óra közösségi munka kell, addig a felvételihez több szakon is emelt szintű érettségi kell 2016-tól.  Tovább »

Ha most esetleg lecsúsztatok a felvételiről vagy már előre készülnétek, mutatjuk, mivel vághattok neki nagyobb eséllyel, több ponttal.  Tovább »

Akkor is jár többletpont az emelt szintű érettségiért, ha teljesen más szakterületen tanultok tovább? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.  Tovább »

Bár a 2016-os felvételi még messze van, már most érdemes tisztában lenni azzal, milyen érettségi tárgyak számítanak, vagy hogy mely szakokon...  Tovább »

Milyen tantárgyakból jelentkezhettek emelt szintű érettségire? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Kell-e emelt szinten érettségizniük azoknak, akik szociológia, gazdálkodási és menedzsment vagy mérnökinformatikus szakra szeretnének jelentkezni?  Tovább »

Csökken a nyelvvizsgák száma, ami az egyre több emelt szintű érettségi és a fiatal korosztályok demográfiai mutatóinak a következménye - írta...  Tovább »

Hiányzó dokumentumok, érettségi rossz tárgyból, túl kevés pont, sikertelen alkalmassági, elmulasztott beiratkozás - már csak ezeken múlik, hogy...  Tovább »

Ma érnek véget az emelt szóbeli érettségik, de mikor derül ki az eredmény? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Az emelt szintű érettségi kiváltja-e a középfokú nyelvvizsgát, és ha igen, akkor azt a diplomához is elfogadják? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X