Akkor is jár többletpont az emelt szintű érettségiért, ha teljesen más szakterületen tanultok tovább? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.  Tovább »

Bár a 2016-os felvételi még messze van, már most érdemes tisztában lenni azzal, milyen érettségi tárgyak számítanak, vagy hogy mely szakokon...  Tovább »

Milyen tantárgyakból jelentkezhettek emelt szintű érettségire? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Kell-e emelt szinten érettségizniük azoknak, akik szociológia, gazdálkodási és menedzsment vagy mérnökinformatikus szakra szeretnének jelentkezni?  Tovább »

(x)

Új név, változatlan értékek a Budapesti Metropolitan Főiskolán

A volt Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola hallgatói szeptemberben már a nevében megújult Metropolitan Főiskolán kezdik meg a tanévet.  Tovább »

Csökken a nyelvvizsgák száma, ami az egyre több emelt szintű érettségi és a fiatal korosztályok demográfiai mutatóinak a következménye - írta...  Tovább »

Hiányzó dokumentumok, érettségi rossz tárgyból, túl kevés pont, sikertelen alkalmassági, elmulasztott beiratkozás - már csak ezeken múlik, hogy...  Tovább »

Ma érnek véget az emelt szóbeli érettségik, de mikor derül ki az eredmény? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Az emelt szintű érettségi kiváltja-e a középfokú nyelvvizsgát, és ha igen, akkor azt a diplomához is elfogadják? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Meddig tart a szóbeli németérettségi, és milyen feladatokra számíthattok közép-, illetve emelt szinten? Hány százalék kell a ketteshez?  Tovább »

Hol nézhetitek meg a mintafeladatokat? Hogyan zajlik a szóbeli érettségi angolból?  Tovább »

Az emelt szintű franciaérettségi hivatalos megoldását is közzétette az Oktatási Hivatal - innen letölthetitek a dokumentumokat.  Tovább »

A kijavított érettségi dolgozatokat június 2-án nézhetik meg azok, akik valamelyik megyei vagy a fővárosi kormányhivatal oktatási főosztályán...  Tovább »

Szerdán a franciaérettségi kerül sorra: beszámolunk a feladattípusokról, tanárokat és diákokat kérdezünk a feladatokról.  Tovább »

Nyilvánosságra hozta a középszintű rajzérettségi megoldását az Oktatási Hivatal - itt ellenőrizhetitek a válaszaitokat.  Tovább »

Az emelt szintű fizikaérettségi feladatait és megoldókulcsát is közzétette az Oktatási Hivatal - innen letölthetitek a dokumentumokat.  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X