Tényleg kötelező lesz az emelt szintű érettségi és a nyelvvizsga az egyetemi-főiskolai felvételin? Több száz képzés szűnik meg?  Tovább »

2020-tól kötelező lehet a középfokú nyelvvizsga és az emelt szintű érettségi az egyetemi-főiskolai felvételin. Igaz, kivételek lesznek.  Tovább »

2015-ben is változnak az érettségi szabályai. Hogy senkit ne érjen kellemetlen meglepetés, összegyűjtöttük a legfontosabb módosításokat.  Tovább »

Hogyan változnak a pontszámítási szabályok 2015-ben? Kötelező-e az önkénteskedés, kisebb lesz-e a szakválaszték?  Tovább »

(x)

Gondoskodjon magáról is!

A középiskolások, egyetemisták szüleinek többsége valószínűleg gyermeke jövőjét tartja legfontosabbnak. Sokan még saját jövőjükről is megfeledkeznek.  Tovább »

Megjelent a 2015-ös felsőoktatási rangsor, Navracsics Tibor és Czomba Sándor is beszélt a szakképzés erősítéséről, a Pedagógusok Szakszervezete...  Tovább »

Az érettségihez legalább ötven óra közösségi munka, a felvételihez pedig - több szakon - emelt szintű érettségi kell majd 2016-tól.  Tovább »

Milyen szakokon lesz kötelező az emelt szintű érettségi 2015-ben? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a hétfői közép-, illetve emelt szintű franciaérettségi feladatsorait és hivatalos megoldásait.  Tovább »

Hány pontot kaphattok, ha egy vagy két tárgyból emelt szintű érettségit tesztek, és jelentkeztek a februárban induló képzésekre?  Tovább »

Szerdán spanyolból vizsgáztak az érettségizők - íme, a közép-, illetve emelt szintű feladatsorok és a hivatalos megoldások.  Tovább »

"Meg kell vizsgálni, és szükség esetén rendeletileg is szabályozni kell, hogy 2020-tól mely szakokon szükséges emelt szintű érettségi vagy azzal...  Tovább »

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a hétfői németérettségi dokumentumait - íme, a közép- és emelt szintű feladatsorok, illetve hivatalos...  Tovább »

Milyen szakokon kötelező az emelt szintű érettségi, és meddig hitelesíthetitek az elektronikus jelentkezési lapot?  Tovább »

Pénteken tartották a közép- és emelt szintű informatikaérettségi gyakorlati vizsgáit - itt találjátok a hivatalos javítókulcsot.  Tovább »

Csütörtökön angol nyelvből vizsgáztak az ősszel érettségizők - íme, a közép- és emelt szintű feladatsorok, illetve megoldások.  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X