Hosszú huzavona és tiltakozások után az idei tanévet már a Szent István Egyetem berkein belül kezdte meg a Corvinus egykori budai központja.  Tovább »

Számos változás vár a középiskolásokra, ahogy az egyetemistáknak is érdemes megnézni, mi vár rájuk a felsőoktatásban.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Szakok szűnnek meg, egyetemek és főiskolák alakulnak át vagy olvadnak össze.  Tovább »

Az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) is állást foglalt az orvosegyetemek esetleges önállósításáról, illetve összekényszerítéséről szóló polémiában.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Gazdaságtudományi kar (GTK) néven új, integrált kar kezdi meg működését péntektől a Debreceni Egyetem (DE) Böszörményi úti campusán - közölte az...  Tovább »

Nagy-Britanniában is finanszírozási gondokkal küszködnek az egyetemek, ezért egyre több intézmény adja fel...  Tovább »

A jogi és közgazdász diplomával rendelkezők egy-két hónap alatt el tudnak helyezkedni, és messze átlag feletti...  Tovább »

Egyre-másra felmerül az állami vezetésben, hogy túl sok a felsőoktatási intézmény.  Tovább »

Tizenkét felsőoktatási képzési és kutatási fejlesztési pólus kialakításáról szól az az MTI birtokába került javaslat...  Tovább »

A fix árfolyamos végtörlesztésen, a luxusadón, a közmunkán és a stabilitási törvényen kívül több dologról is beszélt volna Orbán Viktor idénynyitó...  Tovább »

Abszurd ötletnek tartja az államilag finanszírozott hallgatói helyek számának csökkentését, valamint az egyetemek és főiskolák központilag...  Tovább »

Drasztikusan csökkentené az állami felsőoktatási intézmények számát a kormány – könnyen előfordulhat, hogy Hoffmann Rózsa államtitkársága az 1996 és...  Tovább »

A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) megmaradásának fontosságát és eddig elért eredményeit hangoztatja kedd reggel közzétett stratégiai...  Tovább »

Az új felsőoktatási törvény fogja megnyitni a kapukat a szerkezet átalakítása előtt - mondta Hoffmann Rózsa az origo internetes portálnak.  Tovább »

A hazai felsőoktatás kétségtelenül küzd hatékonysági problémákkal, a rendszer átalakításakor azonban a fiskális mellett a szakmai szempontokat is...  Tovább »

hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X