Az európai uniós átlag alatt van a fiatalkori munkanélküliség - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért...  Tovább »

Az OECD-országok körében csak Olaszország és Mexikó áll Magyarország mögött a fiatal diplomások arányát tekintve – derül ki egy nemrégiben...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Az OECD-országok közül Magyarországon a legalacsonyabb a diplomások között a munkanélküliség - mondta Palkovics László, a felsőoktatásért felelős...  Tovább »

Ezt az Educatio kiállításon mondta az oktatásért felelős államtitkár.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Magyarországon az egyik legmagasabb a diplomás inaktívak és munkanélküliek aránya, de még így is több eséllyel talál munkát egy diplomás, mint az...  Tovább »

Minden negyedik fiatalnak nincs munkája az Európai Unióban, de vannak olyan országok, ahol a 15-24 évesek kétharmada munkanélküli.  Tovább »

Az egyetemi, illetve főiskolai végzettség jelenti továbbra is a legnagyobb védelmet a munkanélküliséggel szemben egy...  Tovább »

Színvonalemelésre van szükség a felsőoktatásban – jelentette ki Klinghammer István felsőoktatásért felelős...  Tovább »

Egyre több brit egyetemista keres állást már az utolsó tanév előtt: míg 2002-ben csak minden huszadik diák küldözget...  Tovább »

"A felsőoktatás kérdése most egy forró krumpli, most annyira nem is markolásznám" – mondta Orbán Viktor a Magyar...  Tovább »

Pontról pontra cáfolja a diplomák "értéktelenségét", a diplomás-munkanélküliséget és a magyar egyetemek és főiskolák által indított képzések...  Tovább »

Jelentősen átalakulhatnak a képzések a brit egyetemeken és főiskolákon, a növekvő tandíjak és a kedvezőtlen...  Tovább »

Több mint egy éve tart a vita az új felsőoktatási törvényről - a koncepciót a kormány többször visszadobta, a hallgatók tüntettek, az egyetemi...  Tovább »

Több ezer diák tüntetett Algírban kedden, hogy így fejezze ki elégedetlenségét a felsőfokú diplomák "elértéktelenedése" és az algériai egyetemeken...  Tovább »

Rosszul jártak a 2006-ban bevezetett bolognai rendszerrel az elmúlt két év bachelor diplomásai: aki BA- vagy BSc-diplomával szeretne elhelyezkedni...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X