A falusi iskolák szegregálódása már akkor megindul, ha csak azt hiszik a szülők, hogy veszélybe került az oktatás minősége, de a roma diákok...  Tovább »

A gyöngyöspatai perben az iskola munkatársai állítják, nem is tudták, hogy cigányok azok a gyerekek, akiket elkülönítve oktattak.  Tovább »

Nyelvvizsgára készültök, de nem tudjátok, melyik nyelvvizsgaközpontot válasszátok?  Tovább »

Az elmúlt években több területen javultak a roma népességre vonatkozó mutatók, egyebek mellett javult a felsőoktatásban részt vevő cigányok aránya...  Tovább »

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatait elemezve kicsit más képet kapunk, mint Rétvári Bence az elmúlt hetekben.  Tovább »

Megháromszorozódott a roma hallgatók aránya a felsőoktatásban az elmúlt hat évben - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti...  Tovább »

Kiskunhalason csökkent a hiányzások száma.  Tovább »

Egy osztrák rendező készített filmet a két férfi küzdelméről.  Tovább »

Pécsen alapvetően csökken a roma diákok elkülönítése az iskolákban, ám jellemző, hogy körzetes sulijukból az igazgató szorítja ki a gyerekeket.  Tovább »

Csobánkán egy kis létszámú iskola működött egészen 2015-ig, ahova főleg a település roma származású gyerekei jártak.  Tovább »

Öt éve fogadták el az Európai Roma Keretstratégiát Brüsszelben, de az érintett államok egy friss jelentés szerint nem igazán tudtak javítani a...  Tovább »

Veszélybe kerülhet a roma tanulók jövő évi ösztöndíja, ha az Országgyűlés jóváhagyja azt a módosító javaslatot, miszerint 85 millió forintot a...  Tovább »

Mohácsi Viktória, (ALDE SZDSZ) európai parlamenti képviselő a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó pedagógusok bérpótlékával...  Tovább »

hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X